Steno Museet

På rejse i vores solsystem

Kom med ud i rummet og oplev vores solsystem. Forløbet, som består af en rundvisning og en planetarieforestilling, gør det fjerne nært og giver eleverne en forståelse for vores solsystem og stjernerne og planeterne i det.

Rundvisningen “På rejse i vores solsystem” foregår i udstillingen “Astroteket”, hvor eleverne finder ud af, hvordan Jorden er placeret i forhold til Månen og Solen. Fra Jorden bevæger vi os til Solsystemet og planeternes dannelse. Ved hjælp af “Den Magiske Planet” kan eleverne opleve overfladerne på de forskellige planeter i solsystemet. Udstillingens interaktive redskaber gør det nemmere for eleverne at forstå solsystemet og Jordens plads i det.

Eleverne besøger også Planetariet og oplever den stjernehimmel, som er over Danmark netop nu. De udpeger, hvad de allerede kender, og lærer at identificere nye, fascinerende objekter på nattehimlen. Desuden hører de nogle af de gamle myter, som knytter sig til de klassiske stjernebilleder, og lærer mere om, hvad vi kan bruge stjernebillederne til.

I Planetariet opleves stjernehimlen i aften.
Foto

Erik Balle

©

Science Museerne

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
675 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
1., 2., 3.
Kompetenceområde:
Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Modellering
Fag:
Natur/teknologi
Læringsmål:
Eleverne har viden om Jordens, Månens og Solens indbyrdes bevægelser.