Danske Bank Fredericia

Pengeby 0.-3. klasse

Pengeby er et gratis læringsspil med et interaktivt, farvestrålende univers. Her lærer 6-9-årige børn i indskolingen om penge, økonomi, matematik og bæredygtighed på en sjov måde.

I spillet tjener børnene penge ved at handle med de varer, som de får adgang til i løbet af spillet. Det gør de f.eks. ved at udvinde ressourcer, bl.a. fisk fra søen eller æg fra hønsegården. Pengene kan de bruge til at forbedre deres figur og deres by – eller de kan vælge at spare op og investere i en grønnere og mere bæredygtig by. For hvis byen forbliver grøn, får spillerne flere penge.

Pengeby er udviklet af Danske Bank, der ønsker at hjælpe børn med at udvikle en sund forståelse for penge og økonomi. Pengeby blev første gang lanceret i 2008 og har gennem mere end et årti hjulpet børn i indskolingen til en bedre pengeforståelse.

En helt ny og forbedret version blev lanceret i 2021. Den nye udgave bygger videre på de gode resultater og er blevet endnu bedre og mere aktuelt med hjælp fra børn, lærere, læringseksperter og spiludviklere.

På sitet kan du også hente en vejledning med inspiration til, hvordan du kan lave et undervisningsforløb med udgangspunkt i Pengeby

Hent spillet på: www.pengeby.dk

OBS: Du kan spille Pengeby på PC (via browser) eller ved at downloade app’en til tablet eller smart phone.

Her er der ikke mulighed for gæsteundervisning.

Pengeby matematik 0.-3. klasse

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3.
Kompetenceområde:
Matematik - Matematiske kompetencer
Fag:
Matematik
Læringsmål:
Aftales med læreren