Statens Museum for Kunst

Portræt og identitet – et forløb med kunstner

Vi kan finde portrætter alle vegne – i farverige blade, i tv, på de sociale medier, i familiealbummet og i kunsten. Men hvad er et portræt? Hvad kan det fortælle os? Og kan det sige noget om vores identitet?

Sammen med en af museets kunstnere undersøger eleverne vidt forskellige portrætter og ser nærmere på, hvad fx materialer, teknik, farver, kropssprog og omgivelser kan betyde for vores oplevelse af de portrætterede. Vi fokuserer på detaljer, der fortæller os, hvad de portrætterede godt kan lide, hvilke følelser de udtrykker, hvordan de gerne vil opfattes af andre, eller hvilken tid de lever i, og relaterer undersøgelsen til elevernes egen erfaringsverden. Forløbet veksler mellem værksamtaler og små kreative øvelser i samlingen.

I værkstedet oplever eleverne en anden side af museet, hvor der er plads til at komme helt tæt på den kunstneriske proces og arbejde med materialerne. Kunstneren sætter den kreative proces i gang og vejleder undervejs, så eleverne kan fortsætte undersøgelsen af portrætgenren ved at udtrykke sig gennem materialer og billedsprog.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
850 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling
Fag:
Billedkunst, Dansk, Elevernes alsidige udvikling, Håndværk og design
Læringsmål:
Forløbets overordnede læringsmål:

Vores mål med forløbet er at vække elevernes nysgerrighed og evne til at undres og fordybe sig. Vi ønsker at give eleverne et skærpet blik for at aflæse kropssprog, mimik, følelser og værdier. Ved både at arbejde i samlingen og i værkstedet sigter vi mod en varieret og praksisnær undervisning. Se flere detaljer i forløbsbeskrivelsen.

Se alle tilbud fra: