Aabenraa Kommune - åben skole

Roning

Aabenraa Roklub tilbyder undervisningspakken Attention...GO! Det foregår på land i klubbens romaskiner i vinterhalvåret.

Undervisningsforløbet Attention... GO! strækker sig over 4 lektioner (à 1,5 times varighed). Første og tredje undervisningslektion varetages af idrætslæreren på skolen (med udgangspunkt i Attention... GO! undervisningsmaterialet). Anden og fjerde undervisningslektion foregår i roklubben i romaskiner. Besøgene antal aftales nærmere med klubben. Her vil instruktører fra Aabenraa Roklub assistere idrætslæreren i undervisningen. For 6. og 7. klasse kan undervisningsforløbet afsluttes med klassens deltagelse i den landsdækkende skoleroningskonkurrence, Danmarks Stærkeste Klasse, med mulighed for at kvalificere sig til Skole OL finalen i maj/juni. Distancen er 4.000m, som skal tilbagelægges i én romaskine - og alle fra klassen skal ro mindst én gang.

Attention... GO! undervisningsforløb for henholdsvis mellemtrin og udskoling:

Omhandler:
- Idrætsfaglig viden fra rosporten,
- Imødekommer de nye forenklede mål,
- Klæder eleverne på til prøven i idræt i 9. klasse

Mellemtrinnet: Roning – stafet og samarbejde:
Stafet i roning. Eleverne skal gennem god kommunikation og hårdt arbejde, få holdet hurtigst muligt i mål. Eleverne arbejder og eksperimenterer med begreber som kraftudvikling, udholdenhed, disponering af kræfter, stafetskift og samarbejde. Kan bruges som forberedelse til deltagelse i Danmarks Stærkeste Klasse, som er en del af Skole OL.

Udskolingen: Rotaget – teori, praksis og fejlretning:
Eleverne arbejder med roning både i teori og i praksis, således at de lærer den optimale robevægelse. De lærer om muskler og leddenes funktion generelt, og derudover skal de analysere musklernes arbejde og leddenes bevægelser gennem hele rotaget. De bliver også introduceret til videoanalyse.

Undervisningsmateriale til før, under og efter besøget
Dansk Forening for Rosport, har udarbejdet to komplette undervisningspakker, som består af lærer- og elevhæfter, instruktionsvideoer, billedmateriale og PowerPoints. Alt dette kan læreren få gratis adgang til online. Det ene undervisningsforløb er målrettet mellemtrinnet, mens det andet er målrettet udskolingen. Undervisningsmaterialet lægger op til hele undervisningsforløbet.

Se undervisningsmateriale til Mellemtrinnet
Se undervisningsmateriale til Udskolingen

Det er en forudsætning for besøget, at du har sat dig ind i materialet og planlægger din undervisning, så den lægger op til besøget.

Hvornår?
Tilbuddet udbydes i vinterhalvåret, fra 1. oktober-1. april.

Hvor?
Aabenraa Roklub, Strandvej 5, 6200 Aabenraa

Hvem gennemfører aktiviteten?
Idrætslæreren har det overordnede ansvar for undervisningen (med udgangspunkt i det strukturerede undervisningsforløb Attention... GO!). Instruktører fra Aabenraa roklub assisterer læreren ved besøgene i roklubben.

Tilmeldingsfrist
Senest 3 uger før det ønskede tidspunkt. 

Transportpulje
Folkeskoler i Aabenraa Kommune kan få transporten dækket til dette tilbud. Læs kriterierne, og hvordan du og skolen gør i den vedhæftede pdf "Støtte til transport". 

Aabenraa_Kommune

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Kun i vinterhalvåret
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Idræt - Krop, træning og trivsel, Idræt - Alsidig idrætsudøvelse, Fysik/kemi - Undersøgelse, Fysik/kemi - Perspektivering
Fag:
Fysik/kemi, Idræt, Matematik
Læringsmål:
Eleven
- får indsigt og idrætsfaglig viden om rosporten,
- lærer om og arbejder med kroppens udholdenhed.
- arbejder og eksperimenterer med begreber som kraftudvikling, modstand, udholdenhed, disponering af kræfter, stafetskift og samarbejde.
- arbejder med roning både i teori og i praksis
- arbejder med og lærer om den optimale robevægelse.
- lærer om kraft og modstand i en anvendt kontekst.
- lærer om muskler og leddenes funktion generelt i forhold til roning
- analyserer musklernes arbejde og leddenes bevægelser gennem hele rotaget.
- introduceres til videoanalyse.