Tidens Samling

Rundvisning i Tidens Samlings nostalgiske stuer

Tidens Samling tilbyder en anderledes vinkel på det faglige stof. I den permanente udstilling kan eleverne opleve danskernes 20. århundrede på helt nært hold, når de må sætte sig i møblerne, røre ved effekterne, bladre i bøgerne og prøve tøjet.

Museet tilbyder rundvisning i den permanente udstilling omhandlende perioden fra 1900-1999. Med en omvisning kan skoleklasser få en  generel introduktion til det 20. århundrede. Der differentieres efter klassetrin.

En rundvisning på museet giver en alsidig og anderledes tilgang til undervisningen, hvor eleverne kommer helt tæt på historien. På sin egen unikke måde bygger Tidens Samling bro mellem fortid, nutid og fremtid. På turen bevæger vi os gennem de ni stuer, der med deres originale interiør fra 1900 til 1999 giver et indblik i danskernes liv i det 20. århundrede. Der er plads til undren, spørgsmål og dialog undervejs.

En rundvisning skal reserveres på forhånd.

Om Tidens Samling
Tidens Samling er et HANDS-ON museum for mode, form og bolig fra 1900-1999. Museets permanente udstilling er indrettet med tidstypiske stuer fra årtierne. Her kommer man helt tæt på den nære fortid, hvor man må sætte sig i møblerne, åbne skufferne, læse i bøgerne og prøve tøjet. 

Samlingens mange detaljer sætter erindringer i gang hos det voksne publikum, mens børn og unge lærer om tidligere generationers dagligdag. Museet rummer desuden et udklædningsområde, med rig mulighed for selv at prøve både originalt tøj, parykker, hatte og tilbehør fra de forskellige årtier.

Foruden den permanente udstilling arrangeres der vekslende særudstillinger, der sætter fokus på væsentlige tidsperioder, begivenheder og dansk design i det 20. århundrede.

Ungdomsuddannelser

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
450 kr.
Yderligere priser:
Udover prisen for selve rundvisningen betales der entrépris pr. elev på kr. 30,- (6-17 år) / kr. 50,- (18 år og over) / kr. 50,- pr. lærer/underviser.
Max deltagere:
32 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Ungdomsuddannelse:
EUD, EUX, HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Dansk, Historie, Samfundsfag
Læringsmål:
Ved en omvisning får eleverne en generel introduktion til danskernes levevilkår i det 20. århundrede, hvor de efterfølgende kan gå på opdagelse i den danske kulturarv.

En omvisning i museets permanente udstilling:

- involverer eleverne gennem dialog, hands-on- og sanseoplevelser
- tager afsæt i udstillingens autentiske genstande
- giver plads til fortællinger, spørgsmål og dialog
- relaterer historien til elevernes egen viden og erfaringer
- udfordrer eleverne og skaber plads til undren
- kobler fortid, nutid og fremtid
- giver eleverne en positiv og anderledes social oplevelse i nye rammer

Se alle tilbud fra: