KØS Museum for kunst i det offentlige rum

Smag på kunsten – madens aftryk

Kan man lave ærter om til mælk? Hvordan smager tangchips? Og hvilke superkræfter har en musling?

Forløbet har fokus på nye smage og fortællinger om madvarer, som ikke mange af os anvender i det daglige, men som kan blive til fantastiske retter – og så har de særlige evner til at passe på vores klode. Et fint bord vil være dækket med smagsprøver, men vi skal ikke kun smage, vi skal også skabe vores egne madplakater ved at anvende forskellige trykteknikker og former og teksturer fra blandt andet muslinger, tang og bælgfrugter.

Forløbet er en sanselig rejse mod nye måder at spise på.

Smag på kunsten er blevet til i samarbejde med museets café, der løbende udvikler en helt særlig menu med omtanke for klodens klima, miljø og dyr. Det sker i forbindelse med, at KØS bliver del af den London-baserede kunstnerduo Cooking Sections’ omfattende fællesskabsprojekt Becoming CLIMAVORE. Læs mere.

For at booke et forløb eller høre nærmere, kontakt undervisnings- og udviklingsansvarlig Sofie Andreassen på san@koes.dk / 31 56 11 11

I Smag på kunsten er der dækket op med blandt andet muslinger, tang og belgfrugter
I Smag på kunsten er der dækket op med blandt andet muslinger, tang og bælgfrugter.
©

KØS

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2½ time
Pris:
600 kr.
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation
Fag:
Billedkunst, Dansk, Elevernes alsidige udvikling
Læringsmål:
Ved at røre, smage og arbejde æstetisk med udvalgte madvarer får eleverne viden om nye måder at spise på og om madens aftryk på kloden.