MAPS - Museum of Art in Public Spaces

Smag på kunsten – madens aftryk

Menuen står på tang, muslinger og bælgfrugter, når vi udforsker sammenhængen mellem mad, kunst og bæredygtighed.

Eleverne bliver introduceret til nye smage og fortællinger om råvarer med helt særlige evner: De smager godt, og så er de med til at passe på vores klode.

Forløbet kombinerer indsigt om råvarer, klima og miljø med kreativ praksis. Sammen sætter vi os til bords og går på opdagelse i nye smage. Og bagefter introduceres eleverne til trykketeknikker, så de selv kan kreere deres egne madplakater inspireret af deres nye viden om råvarerne.

Undervisningen er en del af MAPS Becoming CLIMAVORE med fokus på kunstinstitutioners rolle i en bæredygtig fremtid. Forløbet er udviklet i samarbejde med museets café, som løbende præsenterer museets gæster for sæsonbaserede menuer af lokale og regenerative råvarer. Læs mere om MAPS Becoming CLIMAVORE.

For at booke et forløb eller høre nærmere, kontakt undervisnings- og udviklingsansvarlig Sofie Andreassen på san@maps.dk / 31 56 11 11

I Smag på kunsten er der dækket op med blandt andet muslinger, tang og belgfrugter
I Smag på kunsten er der dækket op med blandt andet muslinger, tang og bælgfrugter.
©

MAPS

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
600 kr.
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation
Fag:
Billedkunst, Dansk, Elevernes alsidige udvikling
Læringsmål:
Ved at røre, smage og arbejde æstetisk med udvalgte madvarer får eleverne viden om nye måder at spise på og om madens aftryk på kloden.