Smag på middelalderen
En oplevelse for alle sanser.
Før forløbet tilsendes undervisningsmateriale berammet til 2-3 lektioner
Forløbet varer 3 timer.
Hvordan smagte middelalderen egentlig? På dette skoleforløb bliver eleverne introduceret til maden i middelalderen, hvorfor man dyrkede som man dyrkede, og hvorfor vi i dag ved, det vi ved om middelaldermad. Eleverne får også mulighed for at stifte bekendskab med en vigtig evne i middelalderen (og i dag), nemlig at kunne genkende planter. På Middelaldercentret skal eleverne deltage i dagligdagen som børn i middelalderen. De skal måske hjælpe med at luge, hugge brænde og pigerne skal selvfølgelig sørge for, at der er mad til de hårdtarbejdende drenge. For I middelalderen var der meget større forskel på kønnene end der er i dag.
Før skoleforløbet får I tilsendt undervisningsmateriale berammet til 2-3 lektioner.
Eleverne bliver inddelt i to hold: piger og drenge. Pigerne hjælper madmor i bryggerset med at forberede frokosten og drengene hjælper bryden med at lave arbejde rundt om i købstaden. Det er hårdt arbejde at være barn i år 1400, men der er også plads til leg. Til frokosten servere pigerne for drengene, der bedes bordbøn og der læres om bordmanere og madkultur. Efter maden vasker drengene op, mens pigerne rydder op og arbejder på anden vis.
Fag: historie og madkundskab.
Praktisk information
- Forløbet varer 3 timer og starter kl. 09:00.
- Maks 28 elever
- Prisen er inklusiv: entré til Middelaldercentret, skoleforløb og undervisningsmateriale, der fremsendes efter booking.
- Der er spisning med i forløbet, men der er ikke indlagt snack-pause, så derfor bør eleverne have spist lidt inden de kommer.
- Forløbet foregår udenfor, så husk praktisk tøj efter årstid og vejr.
- Tjek dagens program for yderligere aktiviteter og programpunkter.
