Vikingeskibsmuseet

Smag på Vikingetiden

Kom med på Erik den Rødes rejse til Grønland.

Eleverne deltager i rejsen til Grønland med Erik den Røde. De bruger fantasien og mærker rejsen på egen krop. 

Først deltager eleverne i forberedelserne til den farefulde rejse ved at pakke den rette last og tage uldkutter på. På vikingeskibet deltager eleverne i livet til søs. Undervisningen rejser spørgsmål som:
Hvad fik man at spise? Hvor sov man? Og hvad lavede man i øvrigt på den lange og farefulde sejlads til Grønland. 

Fra 1. maj til og med uge 41 foregår forløbet udendørs med inddragelse af rekonstruktionerne i havnen.
Fra uge 43 til 1. maj foregår forløbet inde i Vikingeskibshallen med inddragelse af skibet Ottar i udstillingen 'Stig Ombord'.

Ledige tider til undervisningsforløb og aktiviteter bliver hurtigt udsolgt, og vi anbefaler derfor at booke mindst 5 uger i forvejen.

Gratis for folkeskoler i Roskilde Kommune. Der er desværre udsolgt for Københavns folkeskoler. 

Skoleelever sidder i en af museets både, hvor de smager på noget af den kost, man i dag mener, vikingerne havde til rådighed, når de sejlede.
Smag på Vikingetiden
Foto

Werner Karrasch

©

Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
500 kr.
Yderligere priser:
Gratis for folkeskoler i Roskilde Kommune.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3.
Kompetenceområde:
Dansk - Kommunikation, Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Dansk, Historie
Læringsmål:
• Eleverne har et begyndende kendskab til sagaen som genre

• Eleverne kan fortælle om Erik den Røde og vikingernes sejlads til Nordatlanten

• Eleverne får en erkendelse af, at historien kan føles nærværende og vedkommende ved at bruge deres forestillingsevne og deltage i sanselige og kropslige aktiviteter

• Eleven kan veksle mellem at lytte og indgå i dialog med hinanden og underviseren