Vikingernes Vintermad
Få besøg af en ægte viking i din egen børnehave eller skole. Hør om, hvordan vikingerne samlede forråd og hvad de spiste om vinteren. Brug dine sanser og smag på vikingetidens vintermad. Dæk op til en lækker middag med Kong Sven og lad ikke Fenris ulven få fat på dig.
Saml vinterforråd, leg sjove lege og smag på vikingernes vintermad. Børnene får et godt indblik i, hvordan vikingerne samlede og opbevarede mad til den kolde vinter. Børnene får mulighed for at inddrage nutidens vintermad, samt fortælle om, hvad de selv spiser i årets koldeste måneder.
Sæt sanserne i spil og oplev bevægelse og udeliv. I legen om vinterforåret indsamler børnene mad på deres eget område, og gør klar til en lækker middag, hvorefter Fenris ulven er sluppet løs.
Forløbet foregår udendørs på daginstitutionen, skolen eller efter aftale på Vikingeborgen Trelleborg. Bemærk! Institutionen/skolen skal i så fald selv sørge for transport til Trelleborg.
Saml vinterforråd, leg sjove lege og smag på vikingernes vintermad. Børnene får et godt indblik i, hvordan vikingerne samlede og opbevarede mad til den kolde vinter. Børnene får mulighed for at inddrage nutidens vintermad, samt fortælle om, hvad de selv spiser i årets koldeste måneder.
Sæt sanserne i spil og oplev bevægelse og udeliv. I legen om vinterforåret indsamler børnene mad på deres eget område, og gør klar til en lækker middag, hvorefter Fenris ulven er sluppet løs.
Forløbet foregår udendørs på daginstitutionen, skolen eller efter aftale på Vikingeborgen Trelleborg. Bemærk! Institutionen/skolen skal i så fald selv sørge for transport til Trelleborg.
Vikingernes Vintermad varer ca. 1½ time. max. 25 børn pr. forløb. Forløbet forgår hovedsageligt udendørs, og daginstitutionen skal sørge for fornuftigt tøj, der passer til årstiden. Det er muligt at booke flere beløb efter hinanden. Vi anbefaler at der efterfølgende serveres vikingegrød til børnene på dagen efter forløbet.
Daginstitutionen skal selv være opmærksom på børnenes allergier i forhold til de forskellige madvarer:
Øl/humle, tørret fisk, bivoks/honning, sennepsfrø, tørrede æbler, frisk kål, hasselnødder og tørret oksekød.