Om

brugerinddragelse
Type
Guide
Udgivet
Tema
Samarbejde og partnerskaber
Copied!

Guide til det gode samarbejde

Af
Skoletjenesten
Guide med råd og ideer til det gode samarbejde mellem eksterne læringsmiljøer og skoler.
brugerinddragelse
Tema
Samarbejde og partnerskaber
Type
Guide
Udgivet
Copied!
Hent guiden her

Ikke to samarbejder er ens, og derfor findes der ikke én model eller skabelon, man kan tilrettelægge samarbejder efter. Denne guide er derfor en samling af gode råd og inspiration til at planlægge og gennemføre de forskellige stadier af et samarbejde, så samarbejdet kan skabe mest mulig værdi for det eksterne læringsmiljø, for de øvrige involverede samarbejdsparter og ikke mindst for eleverne.

Denne samarbejdsguide er blevet til som en del af den særlige indsats med folkeskolereformen i Skoletjenesten. Guiden er baseret på en mere omfattende guide fra 2018. Skoletjenesten har i den forbindelse indsamlet de erfaringer, undervisningsansvarlige på Skoletjenestens 20 afdelinger har gjort sig med samarbejder med skoler, og samlet dem i denne guide for at gøre det lettere for eksterne læringsmiljøer at indgå i samarbejder med skoler.

I guiden finder du følgende to typer tekstbokse:

  • Gode råd - Disse tekstbokse indeholder lister med gode råd og spørgsmål til refleksion over egen praksis.
  • Inspiration - Disse tekstbokse indeholder lister, du kan plukke fra. Udvælg de elementer, du synes, giver mening i forhold til dit samarbejde. 

Målgruppe

Denne guide er udviklet til ansatte på eksterne læringsmiljøer, men kan også give inspiration til fx skoleledere, lærere, kommunalt ansatte og andre personer, der er involveret i samarbejder med eksterne læringsmiljøer.

Vil du læse mere?

Skoletjenesten har udgivet kortlægningen “Samarbejder og partnerskaber mellem skoler, kommuner, kulturinstitutioner og eksterne
læringsmiljøer”, der blandt andet beskriver udbytter og udfordringer med samarbejder mellem skoler og eksterne læringsmiljøer. Du kan læse kortlægningen her.

Kontakt

Dorte Villadsen Skoletjenesten

Dorte Villadsen

Pædagogisk udviklingschef
Tlf
24 90 13 67
Se profil

Find mere viden om samme tema