Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

"Man skal blive klogere, og det skal være sjovt"

Af
Line Krintel Weldingh
Naturcenter Amager Strand har stor succes med at lave weekendaktiviteter inspireret af centrets undervisningstilbud. Kombinationen af viden og underholdning gør, at børnefamilierne vender tilbage weekend efter weekend, mener daglig leder Thomas Ziegler Larsen.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Naturcenter Amager Strand har siden starten af 2017 haft weekendåbent med aktiviteter for børnefamilier. I den periode har de taget imod godt 10.000 besøgende.

”Folk kommer igen og igen, og selvom det er bidende frost står børnefamilierne her alligevel,” siger Thomas Ziegler Larsen, der er daglig leder af Naturcenter Amager Strand.

Senest har naturcentret haft stor succes med et strandprofessor-tema, der satte fokus på børnenes nysgerrighed. Aktiviteten for børnefamilierne var inspireret af et undervisningsforløb for skoler og daginstitutioner, som naturcentret havde udviklet i samarbejde med Naturvejlederne på Frederiksberg. Undervisningen tog udgangspunkt i børnenes egen undren over fænomener eller ting på stranden, som de skulle stille hypoteser om og derefter undersøge for at finde svaret.

 

Undervisning på Naturcenter Amager Strand Skoletjenesten undervisningstilbud

En lightversion af undervisningen

”Når vi skal lave noget til børnefamilier, tager vi udgangspunkt i vores undervisningsforløb, så vi bruger erfaringer derfra og ved, at det fungerer godt til målgruppen. Men det er en lightversion, så man skal ikke sætte fem timer af. I stedet for at man kunne stille spørgsmål til alting, havde vi forberedt nogle spørgsmål vi ved, man kan undre sig over. For eksempel om en fladfisk skifter farve, hvis man lægger den over i en anden bakke. Så skal man først finde ud af, hvad man tror og bagefter gå i gang med undersøgelsen,” fortæller Thomas Ziegler Larsen.

Strandprofessor-temaet fik opmærksomhed i flere medier i løbet af vinterferien – heriblandt Berlingske, P4 København Weekend og TV2 Lorry.

Se klip fra TV2 Lorry her

Thomas Ziegler Larsen mener, den store interesse netop skyldes, at familieaktiviteterne er inspireret af naturcentrets undervisningstilbud og derfor kombinerer viden og underholdning.

”Vi tænker: Hvad er det bedste ved undervisningen? Og tager det ind. Det skal være hyggeligt og sjovt, men man skal også blive klogere. Jeg tror det er det, der gør, at forældrene tager dem med herud. Det er altid spændende at blive klogere sammen med sine børn. ”

Skifter tema hver måned

Naturcenter Amager Strand skifter weekendaktiviteter hver måned. I marts har centret æggetema med elementer fra et undervisningsforløb om fugle på stranden. Og til april kommer der et tema om vand, inspireret af et undervisningssamarbejde med Folkekirkens Skoletjeneste København og Frederiksberg. 

Naturcenter Amager Strand

Naturcenter Amager Strand drives af Skoletjenesten og tilbyder undervisning til de 0-10 årige med udgangspunkt i strandens natur. 

Undervisningstilbud er forbeholdt folkeskoler og daginstitutioner fra Københavns- og Frederiksberg kommune.

Se Naturcenter Amager Strands undervisningstilbud her.

Kontakt

Thomas Ziegler Jensen Skoletjenesten undervisningstilbud

Thomas Ziegler Larsen

Leder af Naturcenter Amager Strand
Tlf
30 59 55 76
Se profil

Måske er du også interesseret i