Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Ny leder af Skoletjenesten

Af
Siska Rohr Harrebye
Den 1. maj får Skoletjenesten ny leder. Valget er faldet på Claus Poulsen, der senest kommer fra Københavns Kommune, men tidligere har en baggrund i kulturlivet. Det bliver således Claus Poulsen, der skal stå i spidsen for Skoletjenestens arbejde med at udvikle og kvalificere aktiviteter i eksterne læringsmiljøer i hele landet.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!
Claus Poulsen

Direktør Inger Andersen fra Skoletjenestens direktørkreds udtaler:

”Vi har lagt vægt på, at den nye leder er vokset ud af kulturlivet og også kender skoleverdenen rigtig godt, samt at han har erfaring med at få de mange aktører i feltet til at samarbejde om den vigtige opgave med åben skole. Claus Poulsen har arbejdet i det didaktiske og pædagogiske felt i mange år og har været stærkt involveret i skolereformen, åben skole og dagtilbud. Han har et solidt kendskab til kommunernes arbejde indefra og stor erfaring med at indgå partnerskaber mellem skoler og aktører uden for skolen. Claus Poulsen bringer erfaringer og kompetencer med sig, som kan bygge videre på de resultater, Skoletjenesten har skabt og er den helt rigtige til at bidrage til de udviklingsspor, der er lagt for de kommende år. ”

”Jeg glæder mig til at træde ind i en velkonsolideret organisation med så mange dygtige medarbejdere, viden og erfaring både i sekretariatet, på kulturinstitutionerne og rundt omkring i landet", siger Claus Poulsen.

”Den opgave, Skoletjenesten løfter, gør en kæmpe forskel for børn og unge. I de sidste fem år, hvor jeg har arbejdet med åben skole, har jeg mødt rigtig mange lærere og ledere, som på forskellig vis samarbejder med eksterne læringsmiljøer, og jeg har meget tydeligt kunnet se den værdi, mødet med natur, kultur og kunst skaber for eleverne. Jeg ser frem til at blive en del af det arbejde i Skoletjenesten og til at være med til at videreudvikle aktiviteterne på tværs af kommuner i hele landet.”

Claus Poulsen tiltræder den 1. maj 2019, hvor Skoletjenestens nuværende leder Poul Vestergaard går på pension.

Om Skoletjenesten

Skoletjenesten – videncenter for eksterne læringsmiljøer er et samarbejde mellem Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, kommunerne i Region Hovedstaden og Region Sjælland samt en række museer, kulturinstitutioner og uddannelsessteder. Vi udvikler og deler viden om undervisning i eksterne læringsmiljøer med kulturinstitutioner, kommuner, uddannelsesinstitutioner og andre nationale aktører, der i sidste ende bidrager til, at kultur, natur og kunst er et grundelement i børn og unges læring og dannelse. Skoletjenesten finansieres med midler fra Undervisningsministeriet, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.

Kontakt

Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil

Måske er du også interesseret i