Frilandsmuseet

Den daglige kost

Det var hårdt arbejde at få mad på bordet, alle skulle være med, fra husbond og madmor til den nederste gåsepige og hyrdedreng.

Året rundt blev der arbejdet hårdt, så alle kunne få mad. På gården fra Lundager kommer vi ind i bryggerset og ser spisekammer og ildsted, hvor madmor og hendes piger regerede. Ude på gårdspladsen, hos husbond og karlene, hører vi om deres hårde arbejde på mark og i lade fra forårets såning til efterårets høst. Forløbet slutter med praktiske aktiviteter ved Stenstruphuset.

Pigerne arbejder i køkkenet
Piger på arbejde i køkkenet
Foto

Frilandsmuseet

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
75 min.
Pris:
750 kr.
Yderligere priser:
Ingen undervisning fra den 1. juli til den 13. august.
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4.
Kompetenceområde:
Dansk - Kommunikation, Håndværk og design - Håndværk - forarbejdning, Historie - Historiebrug, Historie - Kronologi og sammenhæng, Madkundskab - Måltid og madkultur
Fag:
Dansk, Håndværk og design, Historie, Madkundskab
Læringsmål:
Gennem dialog og eksempler at opnå viden om de mennesker og det samfund, som fandtes på landet for 100 og 200 år siden, om livets og årets gang, og derigennem at få en bedre forståelse af vor egen tid.

Se alle tilbud fra: