Fredensborg Naturskole

FAGENE I DET FRI - FRITIDSFISKERI

Fredensborg Naturskole giver muligheden for, at kunne opleve fritidsfiskeriet på nærmeste hold.
Vi sætter garn, og kommer sejlende ind med de net og ruser, som nu er sat. Vi gennemgår de primære fangstredskaber i nutidig kontekst. Sammen røgter vi ruser, tejner og garn, der er sat aftenen før. Fiskene sorteres, klassificeres og skaber omdrejningspunkt for gennemgang af fiskens levesteder og anatomi.

Undervisningen er bygget op omkring færdigheds- og vidensmål for faget natur/teknologi samt madkundskab.
Fredensborg Naturskole giver muligheden for, at kunne opleve fritidsfiskeriet på nærmeste hold.
Vi sætter garn, og kommer sejlende ind med de net og ruser, som nu er sat. Vi gennemgår de primære fangstredskaber i nutidig kontekst. Sammen røgter vi ruser, tejner og garn, der er sat aftenen før. Fiskene sorteres, klassificeres og skaber omdrejningspunkt for gennemgang af fiskens levesteder og anatomi.
Forløbet er meget praktisk i sin form, og eleverne er med til at røgte, slagte og flå fiskene. Herefter er der som regel mulighed for at smage på de forskellige arter, efter tilberedning
Der kan være dage, hvor det ikke er muligt at sætte garn på grund af vejrforholdene. I disse tilfælde tilbyder vi alternativt forløb.

Frisk fisk

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3½ time
Pris:
Gratis
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8.
Kompetenceområde:
Madkundskab - Fødevarebevidsthed, Madkundskab - Madlavning, Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Undersøgelse, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Biologi, Madkundskab, Natur/teknologi
Læringsmål:
-Teoretisk og praktisk viden om fangstredskaber
-Have kendskab til fiskenes forskellige levesteder i de kystnære områder
-Identificering af forskellige fiskearter
-Praktisk formåen og viden om klargøring af fisk til konsum
-kunne identificere en frisk fisk
-vide hvilke konsekvenser fiskeri kan have
Vide hvilke miljøhensyn der bør tages, i forhold til madhåndtering
-ud fra besked, kunne håndtere redskaber, til tilberedning af fisk

Se alle tilbud fra: