Fredensborg Naturskole

FAGENE I DET FRI-TANG

Tangdyrkning bidrager til både en mere bæredygtig produktion af fødevarer og et bedre havmiljø. Tang, der vokser i havet optager en del af de næringsstoffer, der udledes fra land. Når tangen høstes, fjerner vi næringsstofferne fra havmiljøet, og vi får mulighed for at ”genbruge” dem i fødekæden på land". Tangen optager på samme måde, som planter på landjorden, CO2 gennem fotosyntesen og ilter både vand og luft.

Eleverne skal indsamle, undersøge, forarbejde og smage dansk tang, og derigennem holde fokus på de smagsmæssige, miljømæssige og sundhedsmæssige fordele og ulemper, der ved at bruge tang som fødevare.
Det skal gerne give anledning til en snak om potentialet i det at dyrke og spise tang, som et bæredygtigt alternativ.

tang langs de danske kyster

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
Gratis
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7., 8., 9.
Kompetenceområde:
Biologi - Undersøgelse, Biologi - Perspektivering, Natur/teknologi - Undersøgelse, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Biologi, Madkundskab, Natur/teknologi
Læringsmål:
Eleverne skal blive bevidste om, at havet som omgiver os er en enorm ressource. Flere steder i verden spises tang med vellyst, men hvordan kan man få danskerne til at spise tang, og hvilke klimamæssige og sundhedsmæssige fordele er der ved at spise tang fra havet?

Se alle tilbud fra: