Øhavsmuseet

Find morderen - ungdomsuddannelser

"Find morderen" er et opklaringsspil i autentiske rammer og udspiller sig omkring afslutningen på 2. verdenskrig. Skal den skyldige findes blandt modstandsfolk eller værnemagere? Grundig efterforskning af vidneudsagn og spor skal finde svaret.

I 1945 bliver der begået et mord i Faaborg Arrest. Den myrdede er en skidt knægt, så der er mange, der har et motiv, men hvem er den skyldige?

Opdelt i mindre grupper og med en iPad i hånden skal eleverne undersøge gerningsstedet. Den indsatte er samme morgen fundet død i sin celle, og elev-teamet udgør nu den opklaringsenhed, som skal finde den skyldige. Hele historien udspiller sig lige efter afslutningen på 2. verdenskrig. Selve kriminalsagen er fiktion, men alt er fremstillet så autentisk som muligt, så eleverne får en fornemmelse af de historiske rammer. Rundt omkring i Arresten kan de finder spor og beviser i form af genstande eller vidner. Alt foregår ved hjælp af de små filmklip på iPad’en. Vidnerne skal udspørges flere gange, og de vil reagere forskelligt i forhold til, hvilket spor man har fundet. Sagen afsluttes foran dommeren i retssalen. Bliver der fældet dom?

Eleverne vil opleve og erfare historien i autentiske rammer. Med "Mordet i Arresten" får de en anden form for indlevelse i de stærke følelser, der udspandt sig i modstandsbevægelsen. Både før og efter besøget i Arresten vil der derfor være basis for at diskutere samarbejdspolitikken, og hvilke grupper der var for og imod.

Mordet i Faaborg Arrest
Hvem er morderen i Faaborg Arrest?
Foto

Øhavsmuseet Faaborg

©

Øhavsmuseet Faaborg

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
800 kr.
Yderligere priser:
Prisen gælder pr. klasse inkl. 1 lærer. Ekstra lærere 80 kr. pr. person.

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Ungdomsuddannelse:
EUD, EUX, HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Dansk, Historie, Samfundsfag
Læringsmål:
-