Tidens Samling

Fra 2. verdenskrig til nutidens konflikter/kriser - rationering og opfindsomhed

Et tværfagligt forløb med fokus på Danmark i perioden 1940 – 1949

Anden verdenskrig er en af det tyvende århundredes vigtigste perioder. Danmark befandt sig i en speciel situation. Landet var besat, men ikke i krig. Reelt var Danmark en del af en verdenskrig.

Efterhånden som krigen skred frem, voksede der en modstandskamp frem. Dette førte til, at tyskerne strammede grebet om den danske regering, som endte med at gå af i august 1943.

Om Tidens Samling
Tidens Samling er et HANDS-ON museum, for mode, form og bolig 1900-1999. Museets permanente udstilling er indrettet med tidstypiske stuer fra årtierne. Her kommer man helt tæt på den nære fortid, hvor man må sætte sig i møblerne, åbne skufferne og læse i bøgerne.

I stuen fra 1940'erne kan man se mange forskellige effekter fra perioden under anden verdenskrig. Stuen bærer præg af en tid, hvor det var vigtigt at spare på ressourcerne. Tøj blev lappet og der var ingen luksus.

Stue fra 1940'erne

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
30 kr.
Yderligere priser:
Entré: Elev 30 kr. pr. person / Lærer 50 kr. pr. person. Rundvisning i den permanente udstilling: 450 kr.. Rundvisningen varer ca. 1 time. Materialet er gratis.
Max deltagere:
32 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Ungdomsuddannelse:
EUD, EUX, HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Dansk, Design, Historie, Samfundsfag
Læringsmål:
Arbejdet skal sigte mod at fremme elevernes indlevelsesevne og historiske forståelse.

Se alle tilbud fra: