Christiansborg Slot

Fra Absalon til atombombe – 1000 års danmarkshistorie i gobelinerne

Dette forløb tager eleverne med tilbage i historien i et kronologisk perspektiv, der giver dem overblik over historiens lange linjer.

Med udgangspunkt i dronningens farvestrålende gobeliner arbejder eleverne med bl.a. Kalmarunionen, reformationen, Christian 4., enevælden, demokratiets indførsel, 2. verdenskrig og den kolde krig. Dvs. at undervisningen styrker elevernes kompetence til at placere elementer fra historien tidsmæssigt i forhold til hinanden samt bruge kanonpunkter til at skabe et historisk overblik og sammenhængsforståelse i et nationalt perspektiv.

Forløbet består af forskellige sekvenser, der understøtter differentierede arbejdsformer, som bl.a. styrker elevernes kompetencer i at arbejde aktivt med historien, tage stilling og argumentere i en åben og inddragende dialog.
Dronningens gobeliner

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
900 kr.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Historie - Historiebrug, Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Historie
Læringsmål:
Forløbet giver eleverne kompetencer til at placere elementer fra danmarkshistorien tidsmæssigt i forhold til hinanden samt bruge kanonpunkter til at skabe et historisk overblik og sammenhængsforståelse.

Eleverne kan forklare samspil mellem fortid, nutid og fremtid, og forløbet giver dem evner til at kunne anskue mennesket som historieskabt og historieskabende.

Forløbet styrker elevernes historiebevidsthed og historiebrug.