Frihedsmuseet

Frihedsmuseet - en introduktion

Tag klassen med på en spændende rundvisning gennem besættelsestidens Danmark. Vi følger danskernes skæbne under 2. verdenskrig fra 1940 – 1945. Kan Danmark stille noget op over for en kæmpemæssig krigsmaskine som nazi-Tyskland?

Den 9. april invaderer tyskerne Danmark, og danskerne vågner op til en ny virkelighed. Hvad kan og skal man stille op? Mens bombeflyene cirkler over hovedstaden, skal Statsministeren og Kongen svare på det tyske ultimatum: Overgiv jer, eller vi bomber jer sønder og sammen. Hvordan beskytter landets ledere bedst landet og danskerne?

Det er ikke kun Statsministeren og Kongen, der står over for svære valg i løbet af de fem år, Danmark er besat. Alle må træffe et valg. Vil man forsætte sit liv som hidtil? Eller vil man gøre modstand?

Ville du sætte livet på spil for at hjælpe de mennesker, nazisterne vil sende i koncentrationslejre? Prisen for at gøre modstand kan være høj. Ville du være villig til at betale med dit liv for at redde andres?

Vores rundvisere guider jer gennem besættelsen og nogle af de mange valg, danskerne måtte træffe under krigen. Vi ser også nærmere på samarbejdspolitikken, sabotageaktioner, modstandskæmpere og dem, der frivilligt kæmpede på tyskernes side ved Østfronten. Og på, hvordan hverdagen forandrede sig for helt almindelige mennesker.

2. verdenskrig og besættelsen af Danmark er stadig til debat. Var det de rigtige valg, der blev truffet? Valgene har sat sig dybe spor og påvirker stadig vores hverdag, og hvordan vi ser os selv i dag.

Båden Ternen der blev brugt ved jødernes flugt.
Båden Ternen der blev brugt ved jødernes flugt.
Foto

Thorkild Jensen

©

Nationalmuseet

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
600 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Ungdomsuddannelse:
HF, HTX, STX
Fag:
Dansk, Historie
Læringsmål:
Reflektere over samspillet mellem fortid, nutid og fremtid samt over mennesket som historieskabt og historieskabende.

Redegøre for centrale udviklingslinjer og begivenheder i Danmarks, Europas og verdens historie.

Se alle tilbud fra: