Vendsyssel Kunstmuseum

Kunstdetektiverne

Følg kunstnernes fodspor ud i naturen og ind i kunsten.

Lån en kunstkuffert, og gå i sporet på kunsten. Som en sand detektiv tager vi lup frem og går på opdagelse i kunstnernes billeder og den natur, som har inspireret dem. Vi skal bl.a. på jagt efter naturens farver og former, arbejde med de aftryk, vi sætter på naturen, og lære at se landskabet med motivet for øje.

Kunstkufferten indeholder et elevmateriale bestående af en folder med konkrete opgaver, som eleverne skal løse ude i naturen. Opgaverne er bygget op omkring to ruter, der kan følges fortløbende eller hver for sig. Den ene rute tager eleverne rundt i Hjørring by – fra Halsagervej over Christiansgave Bypark til Hjørring Bjerge – i fodsporet på den lokalfødte maler Johannes Hofmeister (1914-1990). Den anden rute går forbi Vennebjerg Mølle, Kirke og Rubjerg Knude ved Lønstrup – i fodsporene på billedkunstnerne Poul Anker Bech (1942-2009), Johannes Hofmeister (1914-1990) og Svend Engelund (1908-2007). Opgaverne kan dog også løses uafhængigt af de specifikke ruter, f.eks. på skolens legeplads, i den nærliggende park/skov eller lignende naturområder.

Forløbet er en del af I sporet på kunsten og muliggjort med støtte fra Nordea-fonden, Spar Nord Fonden og Augustinus Fonden.

Kunstkufferten
Foto

Vendsyssel Kunstmuseum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Gratis, men kunstkufferten skal hentes og afleveres på museet.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation, Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Billedkunst, Dansk, Historie, Natur/teknologi
Læringsmål:
- Undervisningsforløbet giver eleverne indblik i, hvordan kunsten behandler temaer som landskab og menneskets forhold til naturen.
- Eleverne vil få øget kendskab til dansk kunst samt træning i billedanalytiske færdigheder.
- Eleverne vil få øget kendskab til naturen, herunder f.eks. årstidernes cyklus, igennem kunstens billeder.