Vendsyssel Historiske Museum

Min by

Lær om Danmarkshistorien i din egen by.

Vi går en tur i jeres by og lærer om forskellige historiske perioder ved hjælp af den enkelte bys historie. Det kan fx være en fortælling om andelsbevægelsen med udgangspunkt i den lokale brugs, en parkeringsplads, der vidner om overgangen fra hestevogn til moderne transport, en mindesten fra besættelsestiden og meget mere. Efterfølgende laver eleverne små opgaver med udgangspunkt i lokalt kildemateriale såsom gamle billeder og kort vi fx finder på hjemmesiden arkiv.dk.

Byvandringen tilbydes i følgende byer: Hirtshals, Sindal, Vrå og Løkken. 

I Hirtshals kan vandringen kombineres med et besøg på Hirtshals Museum.

I Hjørring benyttes tilbuddet "Den gamle by i Hjørring".

Undervisningen kan enten placeres i to sammenhængende timer eller over to dage, hvor vi bruger én historietime ad gangen.

Supplerende materiale: Se vedhæftede pdf. hvor eleverne på egen hånd kan lave opgaver om deres hus. Opgaverne dækker fagene historie, matematik og geografi og er målrettet 5.-7. klasse. Opgavernes sværhedsgrad varierer. Vurder og udvælg derfor på forhånd, hvad der passer til din klasse.

byskilt

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Gratis for privat- og folkeskoler i Hjørring Kommune. Øvrige 800 kr. pr. tilbud.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7.
Kompetenceområde:
Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Historie
Læringsmål:
Vi lærer at finde historiske spor i lokalområdet og bruger forskellige kilder til at opnå viden om, hvordan det tidligere har været at bo i lige præcis vores by.