M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart

Vores sted

M/S Museet for Søfart – Danmarks nationale søfartsmuseum. M/S Museet for Søfart fortæller på stemningsfuld og dramatisk vis historien om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer.

Interaktive installationer, filmprojektioner og spil bringer dig helt tæt på søfarten – hvad enten du er voksen, barn, skibskaptajn eller lægmand. Som besøgende kan du se, lytte til og aktivt opleve den maritime verden. Her bliver sømændenes personlige historier bundet sammen med museets samlinger fra de sidste fire århundreder, og dermed sættes dansk søfart i et globalt perspektiv i fortid og nutid.

Det underjordiske museum er et stykke ikonisk arkitektur, hvor du bevæger dig gennem søfartshistorien på let skrånende gulve i skiftende højder omkring og hen over den gamle tørdok ved Kronborg. M/S Museet for Søfart er skabt af den prisbelønnede og verdenskendte tegnestue BIG – Bjarke Ingels Group.

De faste udstillinger suppleres af skiftende særudstillinger. Museet har et omfattende videnscenter, der indeholder arkiver, billeder og et stort maritimt fagbibliotek, som kan besøges på selve museet eller online.

Museets protektor er Hendes Majestæt Dronning Margrethe II.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Eleverne skal ikke kun mærke søfarten på egen krop - det skal også kunne mærkes helt ind i hjertet. Eleverne vil få fortællingernes bølgesprøjt i ansigtet og mærke historiens vingesus ved at hoppe med på et undervisningsforløb. En museumsunderviser, lærer og elever følger efter sømandens fodspor på godt og ondt.

Alle undervisningsforløb fremstår som et supplement til den øvrige undervisning på skolen, ved at være afstemt i forhold til Fælles Mål. Det vante undervisningslokale byttes ud med prisvindende arkitektur, skæve gulve, spil og interaktive udstillingsinstallationer. I disse rammer vil eleverne stå ansigt til ansigt med søfarernes skæbner og søfartens betydning for Danmark og verden – før og nu.

Undervisningsforløbene er skabt ud fra dialogbaseret undervisning og tager hensyn til den enkelte elev, idet der veksles mellem praktiske aktiviteter, sansemæssige undersøgelser, dialoger og refleksive processer. Det er vigtigt, at den enkelte elev føler sig tryg, hørt og værdsat i det store fællesskab. Den sanselige tilgang og de mange praktiske aktiviteter i undervisningsforløbene giver mulighed for, at elevernes forskellige forudsætninger og kompetencer kan komme i spil.  

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Vi tilbyder flere forskellige undervisningsforløb med forskellige læringsmål og formål. Læs mere ind under de enkelte undervisningsforløb.   

MS Museet for Søfart Skoletjenesten undervisningstilbud
Kaptajn Storm og papegøjen Diego
Foto

Maria Dønvang

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

Kontakt:

Yderligere information:

Book gerne mindst 14 dage i forvejen.