Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

1.7 mio. til natur, udeliv og science på Nørrebro/Bispebjerg

Af
Sofie Prip
Skoletjenesten – videncenter for eksterne læringsmiljøer har fået 1.7 mio. kroner i støtte af Novo Nordisk Fonden til Naturcenter Amager Strands projekt ’Naturcentret i børnehaven’. Projektet skal bringe naturen ud til daginstitutioner på Nørrebro og Bispebjerg.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!
Når børnene ikke kommer ud på naturcenteret – så er det godt, at vi kan komme ud til daginstitutionerne.
Thomas Ziegler Larsen
Daglig leder, Skoletjenesten Naturcenter Amager Strand

Sådan siger Thomas Ziegler Larsen, daglig leder på Skoletjenesten Naturcenter Amager Strand om det projekt naturcentret netop har fået støtte til af Novo Nordisk Fonden. Projektet hedder ’Naturcentret i børnehaven’ og vil strække sig over de næste to år, hvor Thomas og hans kollegaer trækker rødderne op af standsandet på Amager og tager på ture mod Nørrebro og Bispebjergs daginstitutioner.   

Naturcentret pakker en ladcykel med det udstyr man skal bruge til at undersøge den nære natur. Formålet er at skabe interesse, kærlighed og forståelse for naturen – med håb om at fremme en bæredygtig udvikling. På den måde vil arbejdet med natur, udeliv og science give mulighed for, at børnene undrer sig, hvilket leder til spørgsmål, og begyndende hypoteser opstår.

”Jeg glæder mig til, at vi kan dele vores viden og erfaringer fra projektet med pædagoger i daginstitutioner og eksterne læringsmiljøer. Som videncenter har vi en vigtig rolle i forhold til, at de lokale erfaringer vi får gennem projekter og partnerskaber er med til at styrke arbejdet med natur, udeliv og science i hele landet,” siger Claus Poulsen, leder af Skoletjenesten – videncenter for eksterne læringsmiljøer.

Som en del af projektet bliver der blandt andet lavet en podcastserie med viden og erfaringer fra projektet.

Tæt samarbejde

Projektet tager afsæt i en analyse, som viser at meget få børn fra området Nørrebro/Bispebjerg kommer ud og besøger Naturcenter Amager Strand. Udviklingen er foregået i tæt samarbejde med området Nørrebro/Bispebjerg, gennem drøftelser med klyngelederne og områdechef Mikala Jørgensen. Ifølge hende vil projektet være et vigtigt bidrag til udviklingen af naturforståelsen hos en stor børnegruppe, som traditionelt har begrænset naturkontakt, naturoplevelser og -viden.

”Projektet giver ikke blot børnene enkeltstående oplevelser, men vil også være et afgørende bidrag til implementeringen af det nye læreplanstema Natur, udeliv og science i vores dagtilbud,” siger hun.

Novo Nordisk Fondens støtte 

Det er anden gang, at Novo Nordisk Fonden uddeler støtte til naturvidenskabelige projekter for børn og unge. 

I åben konkurrence blev i alt 25 millioner kroner uddelt til 11 forskellige projekter, og af dem går 1.792.400 kr. til ’Naturcentret i børnehaven’. 

Kontakt

Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil

Måske er du også interesseret i