Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Nye værktøjer til at udvikle undervisningen

Af
Sofie Prip
I sidste uge var deltagere fra hele landet samlet på MuseumsUndervisningsUddannelsen (MUU), hvor de fik inspiration og værktøjer til at udvikle og planlægge undervisningen i de eksterne læringsmiljøer. Læs mere om, hvilke værktøjer deltagerne blev introduceret til, og hvordan du kan bruge dem i din praksis.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Selvom du ikke deltog i årets MUU, har du stadig mulighed for at arbejde med Skoletjenestens værktøjer, og her får du en kort introduktion og link til at finde dem.

Den didaktiske trekant:

Den didaktiske trekant har fokus på samspillet mellem genstandsfelt, pædagogisk metode og mål, og stiller nogle vigtige spørgsmål, der kan kvalificere beslutninger, når du skal planlægge din undervisning. Den didaktiske trekant kan også bruges til at analysere et undervisningsforløb med henblik på at reflektere over indhold, form og relevans.

Læremidler i eksterne læringsmiljøer:

Mange udvikler læremidler til undervisningen, og her finder du hjælp til nogle vigtige overvejelser, når du skal udvikle et læremiddel.

Personal Meaning Mapping:

Dette er en guide, som introducerer dig til metoden Personal Meaning Mapping, og hvordan du kan anvende den i forbindelse med din egen undervisning i et eksternt læringsmiljø. Du finder også overvejelser om metoden, som kan kvalificere brugen af den.

Pædagogiske metoder:

Få et overblik over de fem forskellige pædagogiske metoder, så du kan vælge en metode, der understøtter det, du vil med din undervisning. Det kan for eksempel være dialog-, dilemma- eller genstandsbaseret undervisning.

MuseumsUndervisnings-Uddannelsen (MUU)

Skoletjenesten har i samarbejde med ODM/Organisationen Danske Museer og med støtte fra Kulturstyrelsen udviklet en efteruddannelse for museumsundervisere. 

MUU’en er relevant for alle, som arbejder med ansvar for udvikling, gennemførelse og markedsføring af undervisningsaktiviteter på kulturinstitutioner – uafhængigt af kulturinstitutionens størrelse og omfanget af arbejdet. 

Læs mere om MUU’en her

Kontakt

Portræt af Ane Riss Svendsen

Ane Riis Svendsen

Undervisnings- og udviklingsansvarlig, Arbejdermuseet / Pædagogisk udviklingskonsulent i Skoletjenesten
Tlf
28923671
Se profil
Portræt af Sidsel Kirk, pædagogisk udviklingskonsulent i Skoletjenesten

Sidsel Kirk

Pædagogisk udviklingskonsulent
Tlf
23 35 03 66
Se profil
Dorte Villadsen Skoletjenesten

Dorte Villadsen

Pædagogisk udviklingschef
Tlf
24 90 13 67
Se profil

Måske er du også interesseret i