Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Hvor skal I hen med åben skole?

Af
Sofie Prip
Det nye årskatalog er delt ud til 1000 skoler. Det giver et overblik over eksterne læringsmiljøer i hele landet og fungerer som et værktøj til at planlægge åben skole-besøg i år. Kataloget kan også bruges online.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Skal dine elever besøge et kunstmuseum, en befæstning eller noget helt andet? Og hvilke forløb passer ind i din undervisning? Der er mange muligheder for at bruge kulturinstitutioner og andre eksterne læringsmiljøer i undervisningen, og der kommer hele tiden nye steder til. I Skoletjenestens nye årskatalog for 2019/20 får du et overblik over de mange typer af eksterne læringsmiljøer, du kan bruge i din undervisning.

Læs årskataloget her

I kataloget er de eksterne læringsmiljøer inddelt i syv emner f.eks. ’Kunst, design og arkitektur’ og ’Naturfag og naturvidenskab’. Emnerne afspejler fag og fagligheder og giver et overblik over læringsmiljøernes pædagogiske egenskaber.

Kataloget knytter sig til skoletjenesten.dk, hvor du kan få hjælp til at planlægge det kommende skoleår, uanset hvor i landet du befinder dig. Sitet rummer omkring 2.500 undervisningstilbud i eksterne læringsmiljøer, og du har mulighed for at søge specifikt efter undervisningstilbud til dit ønskede fag, emne eller geografiske område.

Åben skole – hvorfor og hvordan?

Udover at give et overblik over de eksterne læringsmiljøer, præsenterer årskataloget også forskellige indgange til at kvalificere arbejdet med åben skole.

Vi sætter for eksempel fokus på værdien af at inddrage eksterne læringsmiljøer, præsenterer fem typer af undervisningsforløb man kan vælge imellem, og fire typer af åben-skole samarbejder man som skole kan indgå i med eksterne læringsmiljøer. Og så stiller vi skarpt på de forskellige roller og relationer, der opstår i mødet mellem skole og eksternt læringsmiljø, og hvordan du som lærer kan samarbejde med underviseren i det eksterne læringsmiljø.

Årskataloget er sendt ud til alle skoler øst for Storebælt, læreruddannelser og CFU’er i hele landet og følgende kommuner, der har sites på skoletjenesten.dk: Aabenraa, Odense, Fredericia, Hjørring, Struer, Kolding, Mariagerfjord, Ringkøbing-Skjern og Langeland.

Læs hele årskataloget herunder eller bestil et eksemplar ved at skrive til kommunikation@skoletjenesten.dk.

Kontakt

Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil

Måske er du også interesseret i