Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Festival for Europas bedste science-undervisning

Af
Sofie Prip
Science on Stage festivalen er et netværk for lærere, som ønsker at dele best practice undervisningsideer inden for science-fagene. Den biennale festival er netop blevet afholdt i Cascais i Portugal, og for første gang deltog et eksternt læringsmiljø fra Danmark: Naturcenter Amager Strand.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

I weekenden kunne Naturcenter Amager Strand, som det første danske eksterne læringsmiljø, dele ud af erfaringerne med at undervise børn i emner inden for science-fagene til festivalen Science on Stage. Festivalens deltagere bestod af STEM-lærere fra grundskoler- og ungdomsuddannelser fra hele Europa, og fælles for dem alle var et højt engagement i naturvidenskaben.

Målet med festivalen er at skabe et netværk for STEM-lærere, hvor de kan finde inspiration til hands-on undervisning og forsøg blandt deres europæiske kolleger. Der var altså rig mulighed for at få inspiration til pædagogiske og faglige projekter, da de mange lærere delte ud af deres mest innovative ideer, som de selv har brugt og haft succes med i deres egne klasselokaler.

I engineeringens ånd

”Udover at jeg selv har fået en masse gode undervisningsideer fra de andre stande, så har jeg også haft mulighed for at dele ud af Naturcenter Amager Strands viden om, hvordan man kan inddrage eksterne læringsmiljøer i science-undervisningen,” siger Pernille Haugaard Jensen, som deltog fra Naturcenter Amager Strand.

Pernilles stand
Pernille havde medbragt nogle af de vindbiler, som er lavet af børn, der har været til Naturcenter Amager Strands undervisningstilbud om engineering. 

Foto: Pernille Haugaard Jensen

 

I sin stand havde Pernille fokus på Naturcenter Amager Strands undervisningstilbud om vindbiler. Med tilbuddet, som var målrettet 10-årige, skulle børnene sætte sig ind i engineeringens ånd. Arbejdsopgaven var at bygge vindbiler, afprøve dem og til sidst forbedre dem, ud fra de fejl de fandt. Engineering-metoden lod dermed børnene lære af deres egne fejl.

Jeg vil klart anbefale danske STEM-lærere og andre eksterne læringsmiljøer, som arbejder med science-fagene at deltage i festivalen. Udover at det er et fantastisk sted at finde inspiration til sin egen undervisning, så er det også en unik mulighed for at skabe netværk og få kontakt til lærere fra hele Europa, som arbejder med de samme ting
Pernille Haugaard Jensen
Naturcenter Amager Strand

Science on Stage

Science on Stage er europas største festival for STEM-lærere

Festivalen afholdes hvert andet år. I år deltog 450 grundskoler og gymnasier fra mere end 30 lande. Astra organiserer den danske delegation til festivalen.

Læs mere om deltagelse i festivalen her.

Naturcenter Amager Strand er en driftsenhed i Skoletjenesten - videncenter for eksterne læringsmiljøer, der åbnede i maj 2015 og er placeret i Amager Strandpark. Naturcenter Amager Strand tilbyder året rundt aktiv, gratis undervisning for folkeskoler og daginstitutioner i Københavns- og Frederiksberg Kommune. Undervisningsforløbene tager udgangspunkt i strandens natur og er rettet mod børn mellem 0 og 10 år. 

Kontakt

Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil

Måske er du også interesseret i