Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Inspiration til åben skole i hele landet

Af
Skoletjenesten
Det nye årskatalog fra Skoletjenesten bliver i denne uge delt ud til over 1000 skoler. Det giver overblik over eksterne læringsmiljøer i hele landet og inspiration til børn og unges møde med kunst, kultur og natur. Årskataloget udgives både fysisk og digitalt.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Hvad skal der til for at overleve på Mars, hvordan hænger håndværk og arkitektur sammen, og hvilken rolle spiller iPads når udskolingselever arbejder med lokal byhistorie? I Skoletjenestens nye årskatalog for 2020/21 giver vi et overblik over de mange typer af undervisningstilbud og eksterne læringsmiljøer, som skoler kan besøge og bruge over hele landet i forbindelse med deres undervisning.

Læs årskataloget her

I årskataloget er de eksterne læringsmiljøer inddelt i syv områder, fx Kulturhistoriske miljøer og Scenekunst, musik, film og bevægelse. Områderne afspejler fag og fagligheder og læringsmiljøernes pædagogiske profiler og arbejdsformer.

Årskataloget knytter sig til skoletjenesten.dk, hvor lærere og pædagoger kan søge blandt mere end 2800 undervisningstilbud hos 500 eksterne læringsmiljøer ud fra fag, emne og geografi. Til mange af undervisningstilbuddene har de eksterne læringsmiljøer udviklet virtuelle forløb og digitale materialer, som kan bruges i undervisningen som optakt til fysiske besøg - særligt i lyset af corona-situationen.

Eksterne læringsmiljøer bidrager til udvikling og praksisfaglighed

Ud over at give overblik over eksterne læringsmiljøer i hele landet præsenterer årskataloget også eksempler på, hvordan arbejdet med åben skole kan bidrage til udvikling på skoler og kulturinstitutioner og til arbejdet med begrebet praksisfaglighed.

Man kan læse to artikler, der beskriver hvordan partnerskaber mellem skoler og kulturinstitutioner kan skærpe skolens fag og undervisning og være med til at udvikle udstillinger og anden formidling i det eksterne læringsmiljø. I en tredje artikel stiller vi skarpt på eksterne læringsmiljøers særlige muligheder for at sætte begrebet praksisfaglighed i spil gennem elevernes arbejde med genstande, teoretisk viden og erfaringer fra praksis.

Årskataloget er sendt ud til skoler, læreruddannelser, CFU´er og kommuner der har et samarbejde med Skoletjenesten om et kommunesite på skoletjenesten.dk.

Læs hele årskataloget via linket i artiklen ovenfor eller bestil et fysisk eksemplar ved at skrive til kommunikation@skoletjenesten.dk

Kontakt

Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil

Måske er du også interesseret i