Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Planlæg din undervisning med Skoletjenestens årskatalog

Af
Line Weldingh, Skoletjenesten
Skoletjenestens nye årskatalog ”310 steder at tage hen med skoletjenesten.dk” giver overblik over eksterne læringsmiljøer i hele landet og er et værktøj, lærerne kan bruge i planlægningen af næste års undervisning.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Læringsmiljøer uden for skolen er et område i udvikling. Der kommer flere undervisningstilbud og eksterne læringsmiljøer til i hele landet, og det kan være en udfordring at vælge mellem de mange tilbud. Til det formål har Skoletjenesten - videncenter for eksterne læringsmiljøer udgivet et årskatalog, med godt 300 steder, man kan bruge i undervisningen i det kommende år.

Læs årskataloget her

I årskataloget 2018/19 er eksterne læringsmiljøer i hele landet samlet under syv forskellige kategorier, der giver et hurtigt overblik over læringsmiljøernes pædagogiske kvaliteter og hvilke fagområder, de lægger sig op af. Kataloget knytter sig til skoletjenesten.dk, hvor du som lærer kan søge specifikt og finde de bedste tilbud til dine elever i forhold til blandt andet fag, klassetrin og geografi.

”Eksterne læringsmiljøer er et felt der udvikler sig, og derfor er der behov for at indkredse, hvad de forskellige miljøer kan i forhold til eleverne og deres læring. Vi håber at årskataloget kan være med til at give et overblik, men også et indblik i, hvordan man kan bruge de forskellige læringsmiljøer,” siger Siska Rohr Harrebye, der er faglig leder for kommunikation i Skoletjenesten.

Fokus på læreres og elevers udbytte af åben skole

Udover at få overblik over eksterne læringsmiljøer sætter årskataloget i en række artikler fokus på læreres og elevers udbytte af undervisningen uden for skolen. En række lærere fortæller blandt andet om metoder og tilgange fra eksterne læringsmiljøer, de har gavn af i deres egen undervisning, mens udskolingselever fortæller, hvordan åben et åben skole-tilbud motiverer dem.

Årskataloget er sendt ud til alle skoler øst for Storebælt, læreruddannelser og CFU’er i hele landet og følgende kommuner, der har sites på skoletjenesten.dk: Aabenraa, Odense, Fredericia, Hjørring og Struer.

Læs hele årskataloget her eller bestil et eksemplar ved at skrive til kommunikation@skoletjenesten.dk.

 

Kontakt

Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil

Måske er du også interesseret i