Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Stor efterspørgsel på trivselsforløb på skoletjenesten.dk

Af
Jakob Haahr-Pedersen
I juni 2021 uddelte Skoletjenesten 1 mio. kr. fra en særlig pulje til styrket trivsel efter corona. 47 eksterne læringsmiljøer fik støtte til trivselsforløb fordelt over hele landet. De har året ud tilbudt gratis forløb, der kunne bookes på skoletjenesten.dk.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!
Elever danser i dragter

Vikingerollespil, vildmarks-robisonade og kunstneriske fremtidsdrømme-workshops. Det er blot tre eksempler på de særlige trivselsforløb, som skoleklasser frem til d. 30. november kunne booke gratis på skoletjenesten.dk, på baggrund af en særlig trivselspulje fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Trivselsforløbene har været populære, og de har sendt elever fra alle klassetrin ud i naturen, ind på teatre og sammen på museer og oplevelsescentre. Her har de samarbejdet på nye måder, skabt forskellige produkter og arbejdet med begreber som identitet, fællesskab og aktivisme.

De 47 eksterne læringsmiljøer fordeler sig på 19 steder i Region Hovedstaden, 7 steder i Region Midtjylland, 4 steder i Region Nordjylland, 8 steder i Region Sjælland og 9 steder i Region Syddanmark.

Trivsel i en kunstnerisk kontekst

Et af stederne i Region Hovedstaden er Teater ZeBu i København, hvor eleverne har deltaget i workshopforløbet `Teater - Hvad har det med os at gøre?´. I workshoppen har udskolingselever bl.a. fået en kropslig indføring til de tematikker og det sceniske univers, som forløbets teaterstykke tager udgangspunkt i. Inden stykket skulle eleverne også finde frem til en lille personlig historie om at være under pres, som efterfølgende blev iscenesat i fællesskab.

Tanken bag forløbet har været at arbejde med trivsel i en kunstnerisk kontekst, og det har givet eleverne mulighed for at arbejde og samarbejde på nye måder, fortæller dramaturg og teaterpædagog Anne Nymark:

Et af vores succeskriterier var, at alle elever skulle deltage aktivt i forløbet. Det blev bl.a. cementeret ved, at alle elever var samskabende på gulv både i plenum og i grupper, og alle formåede at dele en personlig historie med resten af klassen.
Anne Nymark
Dramaturg og teaterpædagog på Teater ZeBu

Flere eksempler på trivselsforløb på vej

På skoletjenesten.dk bringer vi i starten af 2022 flere eksempler på gennemførte trivselsforløb fra hele landet. På sitet kan du også hente inspiration i vores reportager fra særlige udendørsforløb, der blev gennemført i forår/sommer 2020, eller læse om vores tidligere temadag Trivsel på dagsordenen.

Måske er du også interesseret i