Fra jord til bord: Planter
Tag med på tur i det grønne, og smag på skovbunden. I dette forløb skal vi lære om de planter, der omgiver os. De fleste kender til supermarkedets bugnende grøntafdelinger, men ikke så mange lægger mærke til læhegn, skovbund, grøftekanter og sågar haven derhjemme, når der skal skaffes grønt til middagsbordet. Tag med og smag på skovbunden, og lær mere om sankning, bæredygtighed og vild mad.
Aktiviteter
Til alle tider har mennesket skullet skaffe mad. I dag er det hele blevet bekvemt og indpakket i plast, så man behøver ikke lede selv i naturen – man går bare i supermarkedet. Men behøver det egentlig være sådan? Går vi glip af noget i den moderne verden, når vi ikke selv dyrker eller sanker det, vi spiser? I dette forløb undersøger vi, hvad det egentlig vil sige at "sanke". Eleverne tages med på en vandretur gennem skoven, og her skal vi lære enkelte plantearter og deres karakteristika at kende. Vi indsamler noget af det, vi finder, og tilbage ved bålhytten skal der laves forskellige retter og tilbehør af det, vi har fundet. Mens vi nyder måltidet, taler vi om vores oplevelser og overvejelser omkring de indtryk, som dagen og måltidet har budt på. Emnerne kan være mange, fx klima, bæredygtighed, ressourcer, smag, ro og nærvær – vi lader indtrykkene sætte dagsordenen.
Forberedelse
Download gerne appen "Vild mad", og gør jer fortrolige med brugen af den. På https://vildmad.dk/dk/undervisning er der hjælp at hente og også flere intro-opgaver, som I kan gå i gang med.
