Muslingeburgeren - et forløb om madmod, muslinger og madlavning
Igennem forløbet belyses muslingen som en sund og bæredygtig proteinkilde, med et CO2-aftryk lavere end gulerødder. Målet er at gøre eleverne mere bevidste om betydningen af de valg vi træffer ift. bæredygtighed og sundhed gennem sjov og lærerig måltidsproduktion. Når eleverne går hjem, vil de kunne anskue muslingen både som et middel i klimakampen, men også som en lækker og sund råvare i det grønne køkken
Klassetrin: 4. – 10. klasse.
Fag: Madkundskab
Emner: Undervisningen understøtter særligt madkundskab, ved at berøre flere kompetence- og læringsmål - særligt indenfor Fødevarebevidsthed, Mad og Måltidskultur og Madlavning med fokus på teknik. Undervisningen understøtter endvidere n/t, ved at eleverne får konkret viden om muslingen som organisme, dens livscyklus og dens rolle i bekæmpelsen af klimakrisen.
Varighed: 2 timer. Forløbet kan gennemføres uden forberedelse, men vi fremsender hellere end gerne videoer og opskrifter forinden, hvis det ønskes.
Aktiviteter: Skriv endelig til os, hvis I har specifikke ønsker til indholdet. Ellers ser programmet for et forløb om muslingeburgeren således ud:
- Kort præsentation af Havhøst, regenerativ havdyrkning og lidt om muslingen som klimafidus
- Introduktion til at arbejde med muslinger i køkkenet
- Tilberedning af muslinger, fællesspisning og refleksion
Praktisk: Vi fylder ladcyklen med alle råvarer, og bringer dem til jer. Det eneste I skal stå for er et funktionelt køkken med enkelte basis-ingredienser (olie, salt og peber).
Deltagerantal: Maks. 28 elever og min. 2 lærere (er I flere, så skriv det til os, så prøver vi at finde en løsning).
Pris: Havhøst er partner med Åben Skole i Københavns Kommune, og kan af den grund tilbyde gratis forløb til københavnske folkeskoler. For private skoler og skoler udenfor Københavns Kommune er prisen 4.000 kr. + moms.
Vi glæder os til at tage imod jer!
