Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Læsetid
3 min.
Copied!

Kommuner prioriterer digitale platforme til åben skole

Af
Skoletjenesten
En kortlægning af kommunernes arbejde med åben skole viser, at brugen af digitale platforme er udbredt og opleves som velfungerende. De digitale platforme udgør på samme tid et udviklingspunkt for flere kommuners fremadrettede åben skole-indsats.
Type
Nyhed
Udgivet
Læsetid
3 min.
Copied!

Brugen af digitale platforme er udbredt i kommunerne

Vores seneste kortlægning viser, at 68 % af kommunerne bruger digitale platforme til at kommunikere med lærere i forbindelse med åben skole. 40 % af kommunerne afsætter midler øremærket til udvikling og drift af digital platform, viser kortlægningen videre.

Når vi spørger, hvorvidt kommunens indsats når ud til de enkelte lærere, svarer 65% af kommunerne i høj eller nogen grad samt at de digitale platforme er en vej til at udbrede åben skole. Brugen af digitale platforme er noget af det, kommunerne overordnet vurderer fungerer godt ved åben skole i deres kommune.

23% af kommunerne svarer, at de i mindre grad når ud til lærerne, hvilket peger på en udfordring og et muligt udviklingspotentiale i åben skole-arbejdet.

Digitale platforme som udviklingspunkt

Over halvdelen af de adspurgte kommuner har ifølge kortlægningen planer om at videreudvikle deres åben skole-indsats, og nogle af de udviklingspunkter, flere kommuner nævner, er planer om at styrke kommunikationen med lærerne, forbedre de digitale platforme og skabe mere systematik i arbejdet.

 

Hvordan arbejder kommunerne med åben skole?

Kontakt

Marie Broen Jensen Skoletjenesten

Marie Broen

National koordinator
Tlf
21 69 32 14
Se profil

Måske er du også interesseret i