Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Læsetid
2 min.
Copied!

4 spørgsmål: Lea Kølby - projektleder

Af
Jakob Haahr-Pedersen
I dette mini-interview kan du møde projektleder Lea Kølby fra Aabenraa Kommune og høre om kommunens brug af skoletjenesten.dk som digital platform for lokale åben skole-tilbud. Lea Kølby er projektansvarlig for SundSkole 2020 og står for Aabenraa Kommunes kommunesite på skoletjenesten.dk.
Type
Nyhed
Udgivet
Læsetid
2 min.
Copied!

Hvad er jeres grundlæggende tanker om at anvende en digital platform i åben skole-arbejdet, og hvorfor har I valgt skoletjenesten.dk til at samle og formidle kommunens undervisningstilbud?

Den oprindelige tanke med en digital portal var at samle og synliggøre alle undervisningstilbud ét sted for kommunens grundskolelærere. Ved at give lærerne det overblik, håber vi at kunne facilitere deres brug af åben skole-tilbud. I forhold til valg af portal lavede vi en del research på området, og noget af det særlige ved skoletjenesten.dk er det stærke fokus på læringsmål og kompetenceområder. Portalen er god til at kvalificere vores brede tilbud og arrangementer og målrette dem til lærerne, men omvendt oplever vi også, at den ikke er ideel i forhold til mindre, lokalt forankrede tilbud.

Hvilken rolle spiller skoletjenesten.dk i jeres kommunikation med kommunens lærere?

Kommunesitet på skoletjenesten.dk er den overordnede strategi, for hvordan vi gør opmærksom på åben skole, så det spiller en meget vigtig rolle i kommunikationen med lærerne. Ligesom med andre store portaler kræver det, at der sidder en person som mig og vedligeholder kommunesitet som central redaktør. På hjemmesiden for vores store indsats SundSkole 2020 har vi også lavet en direkte indgang til kommunesitet på skoletjenesten.dk.

Kan I bruge Skoletjenesten til andet i jeres åben skole-arbejde?

Vi er flere kolleger, der løbende har deltaget i Skoletjenestens netværksmøder, og selv har jeg sparret med Skoletjenesten i forbindelse med udvikling af den nye samlede portal. Den grundlæggende faglige ekspertise hos Skoletjenesten var også en af grundene til at vi valgte et kommunesite på skoletjenesten.dk.

Hvis du skal opsummere; hvad er så det vigtigste udbytte ved at anvende en digital platform?

Det vigtigste udbytte for os er at få samlet alle undervisningstilbud ét sted og sikre en fokuseret beskrivelse af indholdet. På et mere lavpraktisk plan betyder kommunesitet, at både lærere og eksterne læringsmiljøer nemt får alle nødvendige oplysninger forud for et besøg eller samarbejde.

25 kommuner og kulturtjenester har deres eget kommunesite på skoletjenesten.dk, hvor de samler og formidler undervisningstilbud i eksterne læringsmiljøer til kommunens lærere og pædagoger. Det er gratis for kommuner at få et kommunesite. Se mere på skoletjenesten.dk/kommuner.

 

Tønder plug n play

Kontakt

Jakob Haahr-Pedersen Skoletjenesten

Jakob Haahr-Pedersen

Journalistisk medarbejder
Tlf
29 29 61 75
Se profil

Måske er du også interesseret i