Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Ny opstartspakke til eksterne læringsmiljøer

Af
Skoletjenesten
Fra i dag kan museer, kulturinstitutioner og alle andre, der ønsker at tilbyde undervisning for børn og unge, få hjælp til at udvikle en skoletjeneste via en ny digital opstartspakke.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Opstartspakken består af fem temaer og konkrete værktøjer; udvalgte guides, modeller og undervisningseksempler. Den kan bruges både ved opstart af en skoletjeneste og til at kvalificere en eksisterende undervisningsafdeling. De udvalgte guides og modeller lægger op til refleksion, afprøvning, drøftelser og afklaring gennem spørgsmål og eksempler.  

Se opstartspakken her

Sådan bruger du opstartspakken

På skoletjenesten.dk/opstartspakke kan du som eksternt læringsmiljø: 

  • få en introduktion til opstartspakken og brugen af den 
  • få et overblik over de fem temaer og tilhørende værktøjer
  • vælge det ud, der er vigtigt for dig/din institution 
  • dykke ned i temaerne og de konkrete værktøjerne 
  • bruge værktøjerne digitalt eller printe udvalgte værktøjer 
  • tage fat i en konsulent hvis du ønsker sparring

Et lettilgængeligt værktøj

Opstartspakken bygger på mange års erfaringer og henvendelser på området. Det er især Skoletjenestens undervisningsansvarlige medarbejdere på museer og kulturinstitutioner, der har bidraget med viden om, hvad det kræver at starte en ny skoletjeneste eller kvalificere en eksisterende undervisningsafdeling både fagligt og organisatorisk. 

Pædagogisk udviklingschef i Skoletjenesten, Dorte Villadsen, udtaler om opstartspakken:

"I mødet med Skoletjenestens mange forskellige brugere er vi stødt på to typer behov. Dels et behov for grundlæggende `starthjælp´ blandt institutioner, der ikke tidligere har tilbudt undervisning, dels et behov for at kvalificere undervisningsaktiviteter blandt institutioner, der har arbejdet med formidling i mange år, men ønsker at skærpe eller udbygge en undervisningsfaglighed. Det er mit håb, at opstartspakken kan blive et lettilgængeligt værktøj for alle, der skal udvikle nye skoletjenesteaktiviteter eller kvalificere deres eksisterende praksis - enten på egen hånd eller i et sparringsforløb med Skoletjenesten."

Kontakt

Dorte Villadsen Skoletjenesten

Dorte Villadsen

Pædagogisk udviklingschef
Tlf
24 90 13 67
Se profil
Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil

Måske er du også interesseret i