Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Elever skal lære om globalisering og migration i toget

Af
Line Krintel Weldingh
KØS Museum for kunst i det offentlige rum sætter i det nye udstillingsprojekt TRANSIT fokus på rejsendes personlige fortællinger og forskellige vilkår i det globaliserede samfund. Hertil udvikles undervisningstilbud, der primært skal foregå på perroner og i toge.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

I september åbner udstillingsprojektet TRANSIT, der sætter fokus på rejsendes personlige fortællinger og forskellige vilkår i det globaliserede samfund.

TRANSIT er en stor international udstilling, der – foruden en udstilling på museet– består af en række midlertidige kunstprojekter på Københavns hovedbanegård, Køge station og S-togenes E-linje. Publikum vil altså møde kunsten, mens de selv befinder sig i transit, og der vil blive tilbudt undervisning, som også primært foregår på E-linjens togstrækning og stationer.

”Som museum for kunst i offentlige rum vil vi gerne udforske nogle af de sociale og trafikale rum, hvor forskellige rejsende krydser hinanden, og med udstillingen få udfoldet en række personlige fortællinger om at befinde sig i transit. Mange af kunstprojekterne bliver derfor også skabt i samarbejde med forskellige typer af rejsende, mens andre kunstprojekter først bliver til netop i transit og i mødet med et aktivt deltagende publikum, ” siger museets direktør Ulrikke Neergaard.

Undervisningstilbuddet, der primært er til udskolingselever og elever på ungdomsuddannelser, vil omhandle globalisering og migration og være relevant for fagene dansk, billedkunst, samfundsfag, historie, fortæller Sofie Andreassen, Skoletjenesten på KØS.

Samtidig suppleres udstillingen med et site, der bl.a. rummer undervisningsmateriale, som skoler og ungdomsuddannelser i hele landet kan gøre brug af, når de er i transit på stationer og i toge.

Det hele vil være tilgængeligt, når udstillingen, der realiseres med primær støtte fra Nordea-fonden, åbner i september 2018.

Kontakt

Sofie Andreassen Skoletjenesten

Sofie Andreassen

Undervisnings- og udviklingsansvarlig
KØS Museum for kunst i det offentlige rum
Tlf
31561111
Se profil
Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil

Måske er du også interesseret i