Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Læsetid
2 min.
Copied!

Silkeborg kobler åben skole og praksisfaglighed

Af
Jakob Haahr-Pedersen
I det nyoprettede team Åben skole og praksisfaglighed undersøger Silkeborg Kommune bl.a., hvad eleverne lærer og hvordan de lærer bedst i kommunens åben skole-undervisning.
Type
Nyhed
Udgivet
Læsetid
2 min.
Copied!

I 2020 oprettede Silkeborg Kommune det nye team Åben skole og praksisfaglighed. Teamet samler de tre eksisterende videncentre FabLab, AQUA Naturfagscenter og Videncenter for udskoling under Pædagogisk Praksis og Læring og knytter sig direkte til kommunens overordnede åben skole-indsats.

Teamet er således et forsøg på at skabe en kobling mellem åben skole og en række øvrige eksisterende indsatser på skoleområdet, forklarer teamleder Trine Bisgaard. I den forbindelse har et begreb om praksisfaglighed givet mulighed for at arbejde undersøgende ind i feltet på nye måder, fortæller hun videre:

”Jeg ser overordnet begrebet praksisfaglighed som et perspektiv på, hvad eleverne lærer og hvordan de lærer bedst i vores åben skole-undervisning. I praksisfaglighedsbegrebet ligger en skabende tilgang, og i de eksterne læringsmiljøer får eleverne mulighed for at lære og skabe noget sammen, som vi bl.a. kan blive klogere på ved at arbejde med begrebet på tværs i vores organisation.”

Praksisfaglighed som kompetenceudvikling

Ifølge Trine Bisgaard taler praksisfaglighedsbegrebet også ind i et kompetenceudviklingsspor, som er en af de vigtige elementer i Silkeborg Kommunes åben skole-strategi:

”I team Åben skole og praksisfaglighed er vi nysgerrige på, hvordan praksisfaglighed kan forstås som en kompetence hos eleverne og en tilgang i undervisningen. I vores åben skole-aktiviteter vil vi gerne sikre nogle eksterne læringsmiljøer, der er varierede og tilbyder undervisning, hvor eleverne skal bruge både hoved, hænder og krop. Eleverne skal præsenteres for teori, men de skal også  kunne arbejde praktisk med den teoretiske viden og skabe noget på den baggrund som en vigtig kompetence.”

Læs mere om Silkeborg Kommunes team Åben skole og praksisfaglighed

 

FabLab Silkeborg

Kontakt

Jakob Haahr-Pedersen Skoletjenesten

Jakob Haahr-Pedersen

Journalistisk medarbejder
Tlf
29 29 61 75
Se profil

Måske er du også interesseret i