Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Skoletjenesten bliver fast samarbejdspartner med læreruddannelsen på KP

Af
Skoletjenesten
I forbindelse med `ny læreruddannelse´ er Skoletjenesten blevet fast samarbejdspartner med Københavns Professionshøjskole. Samarbejdet giver en særlig mulighed for at understøtte og løfte de kreative, æstetiske og praksisfaglige tilgange i undervisningen gennem de lærerstuderendes møde med eksterne læringsmiljøer.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Gennem de seneste år har Skoletjenesten - videncenter for eksterne læringsmiljøer samarbejdet med læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole om den tværfaglige KRÆS-uge, hvor alle førsteårs-lærerstuderende på KP har besøgt Skoletjenestens partnerskabsinstitutioner og modtaget undervisning. Det er dette samarbejde, der nu formaliseres og videreføres.

Forløb for 1000 lærerstuderende om året

Det formaliserede samarbejde betyder, at samtlige ca. 1000 førsteårsstuderende på KP fra 2024 får kendskab til Skoletjenesten og undervisning i eksterne læringsmiljøer på deres andet semester. Her møder de studerende de særlige steder, genstande og faglige metoder og eksperter, der kendetegner eksterne læringsmiljøer.

Det faste samarbejde videreføres på baggrund af to års pilotforløb for 1000 lærerstuderende. Her har de studerende fremhævet det som særligt givende, at de indtog en elevposition og mærkede forløbet på egen krop.

En lang tradition for sanselig og praktisk undervisning

Den undervisning, som de lærerstuderende oplever i KRÆS-ugen, er resultatet af Skoletjenestens mangeårige arbejde med at udvikle undervisning på museer, naturcentre og andre kulturinstitutioner. Her stifter de lærerstuderende, ligesom deres kommende elever, bekendtskab med en sanselig, æstetisk, praktisk og varieret undervisning, der tager udgangspunkt i institutionernes faglige ekspertise.

Vi er på KP meget glade for samarbejdet med Skoletjenesten. Det er vigtigt for os, at vores studerende tidligt i deres uddannelse får indsigt i og erfaring med praktiske og æstetiske arbejdsformer, som de kan anvende i alle faglige sammenhænge, og at de får øje for de muligheder, der ligger i at samarbejde med eksterne parter uden for skolen, herunder eksterne læringsmiljøer.
Lis Madsen
Institutleder, Institut for læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole
Samarbejdet med KP er værdifuld for begge parter. For Skoletjenesten er mødet og dialogen med de lærerstuderende vigtig, fordi de kommer med nye og inspirerende perspektiver på vores praksis.
Dorte Villadsen
Pædagogisk udviklingschef i Skoletjenesten
Lærerstuderende på KRÆS-forløb

Kontakt

Dorte Villadsen Skoletjenesten

Dorte Villadsen

Pædagogisk udviklingschef
Tlf
24 90 13 67
Se profil
Portræt af Lise Sattrup, pædagogisk udviklingskonsulent i Skoletjenesten

Lise Sattrup

Pædagogisk udviklingskonsulent
Tlf
23 45 87 06
Se profil

Måske er du også interesseret i