Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Skoletjenestens årsberetning: Ind på skærmen! Ud af døren!

Af
Skoletjenesten
I Skoletjenestens årsberetning for 2020-21 kan du blandt andet læse om vores konsulentopgaver, forskellige arrangementer og de samarbejder, hvor vi sætter viden i spil.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!
Årskataloger 2020-21

2020-21 blev et år med nytænkende undervisning, flere partnerskaber vestpå og tid til trivsel og fællesskaber for børn og unge. Det er et år, hvor vi ikke kommer udenom corona, men også oplevede et glædeligt gensyn, da eleverne for alvor kom tilbage i efteråret 2021. I Skoletjenestens nye årsberetning inviterer vi på besøg i vores konsulentopgaver, ud til nogle af vores arrangementer og ind i de samarbejder, hvor vi sætter viden i spil.

Læs Skoletjenestens årsberetning 2020-21

Læs årsberetningerne fra de enkelte kulturinstitutioner i Skoletjenesten samt de to driftsenheder Naturcenter Amager Strand og Københavns Befæstning

Ind på skærmen og ud af døren!

Selvom besøgstallene har været lave som følge af corona og nedlukning, har de eksterne læringsmiljøer ikke ligget stille. Dels har perioden været præget en kæmpe indsats for at tilpasse undervisningsforløb, så eleverne stadig kunne komme afsted, dels har begrænsningerne været befordrende for kreativiteten. Særligt to tendenser har gjort sig gældende: Udvikling af nye digitale tilbud og virtuelle forløb og udeundervisning, hvor museumsrummet eller undervisningslokalet er erstattet af eller suppleret med aktiviteter udendørs.

Vi har i den grad oplevet, hvordan coronaens begrænsninger har frembragt kreativitet på en lang række områder, og det er der kommet mange gode resultater ud af.
Claus Poulsen
Leder af Skoletjenesten

Skoletjenesten rykker tættere på

Nye partnerskaber med både museer og kommuner vest for Storebælt har rykket os endnu tættere på de mange eksterne læringsmiljøer rundt om i landet, hvor regionale koordinatorer er omdrejningspunkt for Skoletjenstens aktiviteter i lokalområdet. De nye koordinatorer sikrer viden om lokale forhold og indsatser, opbygger netværk, afholder arrangementer og giver sparring. I årsberetningen kan du møde det meste af holdet bag Skoletjenesten og se, hvor de regionale koordinatorer holder til.

Samarbejde og sparring til sektoren

79 aktører har i årets løb brugt Skoletjenesten til større eller mindre udviklingsopgaver. Nogle har haft behov for opstartshjælp til en ny skoletjeneste, mens andre har fået sparring til at udvikle nye indsatser i en eksisterende skoletjeneste, opkvalificere undervisere, udvikle forløb eller andet. I årsberetningen kan du se de mange eksterne læringsmiljøer og møde tre meget forskellige steder og problemstillinger.

Tid til trivsel og fællesskaber

2020-21 bragte børn og unges trivsel på dagsordenen, både i den offentlige debat og på den uddannelsespolitiske arena. Det blev også nærværende i Skoletjenestens arbejde, og det blev tydeligt, at de eksterne læringsmiljøer har noget særligt at tilbyde. Årsberetningen giver eksempler på, hvordan   Skoletjenesten har sat fokus på elevernes trivsel gennem både puljer og partnerskaber.

Kontakt

Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil
Portræt af Marie Damsgaard Andersen

Marie Damsgaard Andersen

Konstitueret leder
Tlf
30 29 09 06
Se profil
Dorte Villadsen Skoletjenesten

Dorte Villadsen

Pædagogisk udviklingschef
Tlf
24 90 13 67
Se profil

Måske er du også interesseret i