Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Undervisning i en corona-tid

Af
Jakob Haahr-Pedersen og Lise Sattrup
I disse uger genåbner kulturinstitutioner over hele landet - og dermed også undervisningen af børn og unge. Det har givet anledning til at udvikle nye aktiviteter og forløb, der imødekommer behov om plads, udendørs undervisning og længerevarende dagsforløb.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!
Ard Jongsma ©Øhavsmuseet Faaborg
Ard Jongsma © Øhavsmuseet Faaborg

I hele landet står museer, teatre, zoologiske haver og naturcentre igen klar til at tilbyde børn og unge gode og lærerige møder med kultur, kunst og natur. I Skoletjenesten har det givet anledning til at udvikle og tilpasse undervisningsforløb, så de imødekommer det aktuelle behov for plads, udendørs undervisning og længevarende dagsforløb for skoler, dagtilbud og ungdomsuddannelser. 

Her er fem eksempler på denne type undervisningstilbud fra Skoletjenesten: 

Vestvoldens Hemmeligheder

Københavns Befæstning har åbnet for udendørs undervisning, hvor eleverne undersøger de historiske spor på Vestvolden. Se forløbet "Vestvoldens Hemmeligheder" her.

Portrætmodellering

På pladsen foran Thorvaldsens Museum bliver eleverne introduceret til Bertel Thorvaldsens modelleringsteknikker. Forløbet fortsætter på skolen hvor eleverne arbejder videre med et udleveret modelleringskit. Se forløbet "Portrætmodellering" her.

Arkæologi på legepladsen

Københavns Museums arkæologiske værksted rykker ud på daginstitutionens legeplads. Se forløbet "Arkæologi på legepladsen" her.

En klasse for sig

Den Blå Planet tilbyder klassificeringsforløb for de større skoleelever, hvor eleverne undersøger og grupperer dyrene efter slægtskab. Se forløbet "En klasse for sig" her.

Os & de andre dyr

På ARKEN Museum for Moderne Kunst kan elever arbejde kreativt med inspiration fra udstillingen Dyr i kunsten. Forløbet foregår både på Arken og på skolen. Se forløbet "Os & de andre dyr" her.

 

www.skoletjenesten.dk/undervisning er det muligt at søge blandt over 2800 undervisningstilbud fra 500 eksterne læringsmiljøer. Vi er i gang med at samle alle de undervisningstilbud, der imødekommer skolernes behov og lever op til de aktuelle sundhedsmæssige retningslinjer. Tilbuddene bliver delt her på sitet fra næste uge.  

Kontakt

Portræt af Lise Sattrup, pædagogisk udviklingskonsulent i Skoletjenesten

Lise Sattrup

Pædagogisk udviklingskonsulent
Tlf
23 45 87 06
Se profil
Jakob Haahr-Pedersen Skoletjenesten

Jakob Haahr-Pedersen

Journalistisk medarbejder
Tlf
29 29 61 75
Se profil

Måske er du også interesseret i