Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

300 særlige steder! Her kan du tage hen med åben skole

Af
Skoletjenesten
Det nye årskatalog fra Skoletjenesten lander i denne uge på alle lærerværelser og pædagogiske læringscentre i Danmark. Kataloget giver overblik og inspiration til at bruge eksterne læringsmiljøer i skolernes undervisning.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!
Skoletjenesten årskatalog 2022

Kan tang give mad, liv og energi, hvad fortæller kranier og knogler om jernalderens moseofringer, og hvilken oplevelse får de mindste elever af arkitektur, når de tager på byvandring iført næsespejl og bind for øjnene?

Skoletjenestens nye årskatalog for 2022/23 giver vi et overblik over de mange typer af undervisningstilbud og eksterne læringsmiljøer, som skoler kan besøge og bruge over hele landet. Kataloget rummer mere end 300 steder, der samler og formidler deres tilbud på www.skoletjenesten.dk.

Fire fortællinger om undervisning

Igen i år har vi inviteret fire stemmer med i årskataloget. Vi giver ordet til Jane Bendix fra ARKEN Museum for Moderne Kunst, Kim Callesen fra Vesthimmerlands Museum, Kamma Poulsen-Hansen fra Koldings Stadsarkiv og Mads Kring fra Planetarium. Som undervisningsansvarlige på hver deres kulturinstitution giver de et indblik i henholdsvis tværfaglig historieundervisning, æstetiske oplevelser i naturfag og udvikling af nye metoder og arbejdsformer i historie og billedkunst.

Brug eksterne læringsmiljøer på nye måder

Vi har oplevet en stor interesse for åben skole fra lærere i hele landet siden genåbningen i efteråret 2021. Med årskataloget håber vi også at kunne inspirere til nye måder at bruge eksterne læringsmiljøer på, bl.a. gennem samarbejde og partnerskaber: "Vi håber, at kataloget sammen med skoletjenesten.dk kan være en hjælp til, at endnu flere lærere kan bruge de eksterne læringsmiljøer i undervisningen, men også en inspiration til at bruge museer og kulturinstitutioner på nye måder. Som de fire interviews viser, er der et stort potentiale for lærerne i at samarbejde med kulturinstitutionerne om undervisningen og tværfaglige forløb", siger Dorte Villadsen, pædagogisk udviklingschef i Skoletjenesten. 

Skoletjenestens årskatalog 2022-23 udgives både fysisk og digitalt.

Læs årskataloget her.

Vi håber, at kataloget sammen med skoletjenesten.dk kan være en hjælp til, at endnu flere lærere kan bruge de eksterne læringsmiljøer i undervisningen, men også en inspiration til at bruge museer og kulturinstitutioner på nye måder. Som de fire interviews viser, er der et stort potentiale for lærerne i at samarbejde med kulturinstitutionerne om undervisningen og tværfaglige forløb.
Dorte Villadsen
Pædagogisk udviklingschef

Kontakt

Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil
Dorte Villadsen Skoletjenesten

Dorte Villadsen

Pædagogisk udviklingschef
Tlf
24 90 13 67
Se profil

Måske er du også interesseret i