Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Læsetid
2 min.
Copied!

4 spørgsmål: Carsten Lolck - læringskonsulent

Af
Jakob Haahr-Pedersen
I dette mini-interview kan du møde konsulent Carsten Lolck fra Hedensted Kommune og høre om kommunens brug af skoletjenesten.dk som digital platform for lokale åben skole-tilbud. Carsten Lolck er læringskonsulent ved CPU – Hedensted Kommune og står for kommunens site på skoletjenesten.dk.
Type
Nyhed
Udgivet
Læsetid
2 min.
Copied!

Hvad har været jeres grundlæggende tanker om at anvende en digital platform i jeres åben skole-arbejde?

Først og fremmest har vi tænkt, at det var let at få samlet alle kommunens undervisningstilbud på en fælles platform - og behovet for det er kun blevet forstærket i en corona-tid. Vi har mange forskellige tilbud, så det skal være forståeligt og let at gå til dem alle. Vi er også bevidste om den opgave, der ligger i at gøre opmærksom på at platformen findes til både udbydere og brugere.

Hvorfor har I valgt at bruge skoletjenesten.dk som digital portal til at samle og formidle kommunens tilbud?

På skoletjenesten er det let at optimere og målrette alle undervisningstilbud pga. den skabelon, som alle tilbud skal oprettes i med bl.a. mål og målgrupper. Det betyder også noget, at vi har mulighed for at tilføje billeder og teasertekster til de enkelte tilbud. Vi henter også inspiration hos de andre kommuner, der har et site på skoletjenesten.dk, og i Skoletjenestens nyhedsbreve om undervisningstilbud, og den inspiration fra resten af landet er meget vigtig i mit arbejde.

Hvad oplever du er det vigtigste i kommunikationen med lærerne og evt. andre åben skole-aktører i forhold til skoletjenesten.dk?

Vi skal som det første sikre, at lærerne ved, at det er der, de skal gå ind for at se alle tilbud og arrangementer. Vi kommer på sigt til at få mange forskellige udbydere med, og jeg tror det handler om at `keep it simple´ i kommunikationen for både brugere og udbydere. I den forbindelse er det en stor fordel, at folk kan søge specifikt på fx temaer og målgrupper på skoletjenesten.dk.

Hedensted er ny kommune på skoletjenesten.dk. Ser du nogle fremtidige muligheder for jeres brug af kommunesitet?

Mit mål er, at alle vores undervisningstilbud, men også aktiviteter, kurser og øvrige arrangementer skal kunne ses på skoletjenesten.dk i fremtiden. På den måde bliver det lettere at kommunikere med både lærere, forvaltninger og andre samarbejdspartnere om åben skole.

Læs mere om kommunesites på skoletjenesten.dk her

Hedensted Kommune

Kontakt

Jakob Haahr-Pedersen Skoletjenesten

Jakob Haahr-Pedersen

Journalistisk medarbejder
Tlf
29 29 61 75
Se profil

Måske er du også interesseret i