Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Åbning af Naturens Uge: Elever undersøger livet under overfladen

Af
Skoletjenesten
I denne uge åbnede Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening Naturens Uge hos Skoletjenesten på Naturcenter Amager Strand. I den forbindelse gik elever fra 2. klasse på opdagelse i den blå natur blandt krabber, rejer og fladfisk - og i selskab med H.K.H. Kronprinsen.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Naturens Uge på NCAS

Der gik kun få sekunder, før eleverne fra 2. klasse fik fanget dagens første rejer og fragtet dem fra rejenettet og over i en gennemsigtig beholder til nærmere besigtigelse. Lige inden eleverne blev sluppet løs på det lave vand, har Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening netop erklæret Naturens Uge for åben hos Skoletjenesten ved strandkanten på Naturcenter Amager Strand.

Royale råd om at gå på opdagelse i naturen

Med til åbningen af Naturens Uge var også Hans Kongelige Højhed, Kronprins Frederik. Iført waders fremhævede Kronprinsen nærheden til kyst og vand overalt i Danmark, og han opfordrede skoleeleverne til at bruge deres sanser og gå på opdagelse i den blå natur. Herefter fulgtes Kronprinsen og børnegruppen rundt til yderligere to stationer på naturcenteret, hvor de bl.a. halede ruser i land fra en badebro og undersøgte indholdet af fisk og krabber.

Flere end 100.000 børn oplever naturen under overfladen

Temaet for Naturens Uge er i år `Naturen under overfladen´, og i løbet af hele uge 36 skal flere end 100.000 børn i dagtilbud og skoler over hele landet deltage i aktiviteter i deres lokale natur. Skoler, som er tilmeldt Naturens Uge, får adgang til nye digitale undervisningsmaterialer udviklet af Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet, og tilmeldte dagtilbud modtager forskellige inspirationsmaterialer.

Eksterne læringsmiljøer styrker elevers natur- og omverdensforståelse

En stor del af Naturens Uge foregår hos forskellige naturformidlere i hele landet, herunder i eksterne læringsmiljøer som foruden naturcentre tæller bl.a. akvarier, geomuseer og naturskoler. I de eksterne læringsmiljøer kan børn og skoleelever blive fortrolige med både den blå og grønne natur og motiverede til at opleve, sanse og undersøge den året rundt. Fra vores samarbejdspartnere i hele landet ved vi, at denne type undervisning kan være med til at øge elevernes lyst til at opholde sig i naturen og i sidste ende styrke deres omverdensforståelse, bevidsthed om bæredygtighed og en oplevelse af samhørighed med naturen.

På vores nationale site skoletjenesten.dk kan lærere og pædagoger finde og booke undervisningstilbud i hele landet, hvor børn og unge kan opleve, mærke og undersøge deres lokale natur og naturfænomener. Se mere her.

Naturens Uge

Kontakt

Thomas Ziegler Jensen Skoletjenesten undervisningstilbud

Thomas Ziegler Larsen

Leder af Naturcenter Amager Strand
Tlf
30 59 55 76
Se profil
Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil

Måske er du også interesseret i