Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

På insektsafari i Lersøparken

Af
Jakob Haahr-Pedersen
228 børn fra dagtilbud i Bispebjerg/Nørrebro deltog i denne uge i en ”insektsafari” i Lersøparken som en del af Naturvidenskabsfestivalen 2022. Pædagogstuderende fra Københavns Professionshøjskole stod for formiddagens naturaktiviteter på initiativ fra Skoletjenesten Naturcenter Amager Strand.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!
BioBlitz

”Må jeg vise jer noget sejt?” spørger den pædagogstuderende Rebekka gruppen af vuggestuebørn. Børnene råber ”ja” og kigger begejstret på voksdugen med billeder af en lang række forskellige insekter, der er bredt ud på græsset mellem dem.  

Vi befinder os i Lersøparken i København, hvor 228 børn fra syv forskellige børnehuse på Nørrebro og Nordvest i ugens løb er samlet til BioBlitz som en del af Naturvidenskabsfestival 2022. Det er Skoletjenesten Naturcenter Amager Strand, der står bag arrangementet, men i dag er de pædagogiske naturaktiviteter lagt i hænderne på en gruppe pædagogstuderende fra Københavns Professionshøjskole.

En BioBlitz kan bedst beskrives som en slags insektsafari på et afgrænset område, og i små hold bevæger børnene sig ind i parkens buskads for at lede efter dyr i jordbunden. Ved hjælp af hænder, grene, små skovle og river finder børnene bl.a. snegle, regnorme, mariehøns og bænkebidere, som de rører ved, pirker til og lægger i plastikbakker og insektglas.

Tilbage på parkens græsplæne bliver dyrene nærstuderet og registreret i et stort skema, inden de bliver sluppet ud igen. Formiddagen rundes af med fælles lege og sange, der tager udgangspunkt i nogle af de dyr, børnene selv har fundet.

Inspiration og nye deltagelsesmuligheder

Inde i buskadset er det i høj grad børnene, der bestemmer retningen og hvilke dyr, der skal indsamles. Ulla, som er pædagog i Børnehuset Enigheden, forklarer:

”For os voksne giver det både inspiration og motivation til at arbejde med naturen i hverdagen, og vi bliver mindet om at holde det simpelt. Børnene får en god fornemmelse for deres omgivelser, og det er spændende at forfølge deres perspektiv, når vi følger efter dem og finder dyr.”

For Rebekka, som studerer til pædagog med dagtilbudsspecialisering på Københavns Professionshøjskole, giver dagens science-aktiviteter især et styrket målgruppekendskab:

”Som pædagogstuderende kommer vi helt tæt på de små børn og får kendskab til dem som målgruppe. Jeg oplever også, at aktiviteterne med at gå på opdagelse, grave i jorden og finde insekter giver børnene mulighed for at deltage og blive set på nye måder.”

BioBlitz

Læs mere om Naturcenter Amager Strands BioBlitz-tilbud for dagtilbud her.

BioBlitz i Lersøparken er støttet af Bispebjerg Lokaludvalg. Tilbuddet er inspireret af udviklingsprojektet Naturcenteret i børnehaven, som gennemføres af Naturcenter Amager Strand. Naturcenter Amager Strand er en del af Skoletjenesten - videncenter for eksterne læringsmiljøer. Hør vores tre podcast-udsendelser om projektet her.

Kontakt

Pernille Haugaard Jensen Skoletjenesten

Pernille Haugaard Jensen

Undervisnings- og udviklingsansvarlig
Naturcenter Amager Strand
Tlf
21 69 32 15
Se profil
Louise Andreasen Skoletjenesten

Louise Andreasen

Undervisnings- og udviklingsmedarbejder
Naturcenter Amager Strand
Tlf
20 47 97 40
Se profil
Jens Frost Skoletjenesten

Jens Frost

Undervisnings- og udviklingsmedarbejder
Naturcenter Amager Strand
Tlf
29 13 81 93
Se profil

Måske er du også interesseret i