Om

Ude efter viden
Type
Podcast
Udgivet
Tema
Børnehaver og vuggestuer
Copied!

Hvorfor skal små børn fra vuggestuer og børnehaver på museum?

I denne podcast undersøger vi muligheder og udfordringer, når små børn og deres pædagoger besøger museer.
Ude efter viden
Tema
Børnehaver og vuggestuer
Type
Podcast
Udgivet
Copied!

Skoletjenesten har produceret en podcast, der undersøger muligheder og udfordringer, når børnehavebørn og pædagoger besøger museer og arbejder med arkæologi både på museet og hjemme.

Hvorfor skal små børn fra vuggestuer og børnehaver på museum? Det spørgsmål stiller en ny podcast fra Skoletjenesten, der er en del af serien Ude efter viden.

Podcasten udspringer af udviklingsprojektet 'For gamle dagen siden', der er gennemført i et samarbejde mellem Skoletjenesten Københavns Museum, pædagoguddannelsen på Københavns Professionshøjskole og en række københavnske dagtilbud. Projektet undersøger potentialerne i de yngste børns møde og arbejde med arkæologien på et museum og hjemme i dagtilbuddet.

I podcasten deltager undervisnings- og udviklingsansvarlig på Københavns Museum, Sidsel B. Kirk, pædagog Laura Sørensen fra Børnehaven Voldparken i Husum og forfatter og tidligere lektor Benedicta Pécseli. De diskuterer bl.a. arkæologiens muligheder for at understøtte nye lege, fællesskaber, forældresamarbejde og mødet med autentiske genstande i og omkring dagtilbuddene.

Hør podcasten på Podbean.com

Hør podcasten her

Hent transskribering af podcasten her

 

Podcasten henvender sig til pædagoger og pædagogstuderende, der ønsker inspiration til at arbejde med arkæologi i børnehøjde og museumsbesøg i den pædagogiske praksis, og af undervisere og andre ansatte i eksterne læringsmiljøer, der arbejder med dagtilbud som (ny) målgruppe. Arbejdet med de arkæologiske aktiviteter knytter sig naturligt til læreplanstemaerne om natur, udeliv og science og kultur, æstetik og fællesskab.

Podcasten er tilrettelagt, redigeret og produceret af Skoletjenesten - videncenter for eksterne læringsmiljøer og Sarah Sander Laugesen, Museum Vestsjælland.

Ude efter viden
Podcasten er en del af podcastserien Ude efter viden

Har du spørgsmål til denne podcast?

Marie Broen Jensen Skoletjenesten

Marie Broen

National koordinator
Tlf
21 69 32 14
Se profil

Find mere viden om samme tema