Om nyheden

Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Inspiration til åben skole i hele landet

Af
Skoletjenesten
Det nye årskatalog fra Skoletjenesten bliver i denne uge delt ud til alle skoler i hele landet. Det er første gang, at kataloget lander hos samtlige 2043 skoler. Kataloget giver overblik og inspiration til at bruge eksterne læringsmiljøer i skolernes undervisning.
Type
Nyhed
Udgivet
Copied!

Hvad fortæller bornholmske dinosaurfodspor om fortidskæmpernes adfærd og anatomi, hvordan hænger klima og opera sammen, og hvilken rolle spiller kildemateriale, når udskolingselever skal løse en virkelig mordgåde? I Skoletjenestens nye årskatalog for 2021/22 giver vi et overblik over de mange typer af undervisningstilbud og eksterne læringsmiljøer, som skoler kan besøge og bruge over hele landet.

I år bliver kataloget udsendt til samtlige 2043 skoler i Danmark. Det er en fordobling i forhold til de 1000 skoler, der modtog kataloget sidste år. Kataloget giver overblik over 300 eksterne læringsmiljøer i hele landet, der samler og formidler deres tilbud på www.skoletjenesten.dk.

Fire stemmer – flere perspektiver

I år har vi inviteret fire stemmer udefra med i årskataloget. Vi giver ordet til Linda Nørgaard Andersen, Lars Geer Hammershøj, Anna Svenning og Mads Bølling, som har noget på hjerte, når det handler om udskoling, at åbne nye og større verdener for eleverne, at skabe rum for mangfoldighed og at understøtte motivation og trivsel.

Inspiration til lærere og pædagogiske læringscentre

I år lander årskataloget fysisk på alle skoler i landet som en hjælp i arbejdet med åben skole: ”Vi håber, at kataloget sammen med skoletjenesten.dk kan være en ressource i PLC-arbejdet og en hjælp til, at endnu flere lærere får mulighed for at bruge de eksterne læringsmiljøer i undervisningen. Der er et kæmpe potentiale i de eksterne læringsmiljøer både i forhold til læring og trivsel”, siger Dorte Villadsen, pædagogisk udviklingschef i Skoletjenesten. 

Skoletjenestens årskatalog 2021-22 udgives både fysisk og digitalt.

Læs årskataloget her

Vi håber, at kataloget sammen med skoletjenesten.dk kan være en ressource i PLC-arbejdet og en hjælp til, at endnu flere lærere får mulighed for at bruge de eksterne læringsmiljøer i undervisningen. Der er et kæmpe potentiale i de eksterne læringsmiljøer både i forhold til læring og trivsel
Dorte Villadsen
Pædagogisk udviklingschef i Skoletjenesten
Undervisning på Møntergården

Kontakt

Siska Rohr Harrebye Skoletjenesten

Siska Rohr Harrebye

Kommunikationschef
Tlf
24 90 13 68
Se profil
Dorte Villadsen Skoletjenesten

Dorte Villadsen

Pædagogisk udviklingschef
Tlf
24 90 13 67
Se profil

Måske er du også interesseret i