Om arrangementet
Ved udeblivelse på dagen opkræves et gebyr på 300,-
Denne temadag er afholdt
Når elever lærer gennem genstandsfeltets metoder
Ved udeblivelse på dagen opkræves et gebyr på 300,-
Denne temadag er afholdt
Temadagen er afholdt.

Temadagen sætter fokus på den pædagogiske praksis i de eksterne læringsmiljøer, der ikke blot har til formål at lære elever om genstandsfeltet, men snarere gennem genstandsfeltets praksisser og metoder.
Målet med dagen er at blive skarpe på, hvordan eksterne læringsmiljøer kan undervise både om genstandsfelterne og gennem genstandsfelternes metoder, samt hvad disse skift fordrer, både pædagogisk og kommunikativt.
Temadagen baseres på erfaringer fra tre forskellige pædagogiske laboratorier på Den Blå Planet, KØS Museum for kunst i det offentlige rum og Københavns Museum, som har undersøgt og arbejdet med naturvidenskabelige, kunstneriske og arkæologiske metoder i undervisningen.
Program
10.00 - Velkomst og rammesætning
Herunder præsentation af refleksionsværktøj samt fælles udarbejdelse af spørgsmål til samtale.
11.00 - Samtale om praksisser og metoder i undervisningen
Sofie Andreassen, KØS, Sidsel Kirk, Københavns Museum og Kasper Gaardhøje, Den Blå Planet stiller skarpt på, hvordan og hvorfor de underviser elever i deres genstandsfelters metoder og ikke blot giver dem kendskab til genstandsfeltet. Samtalen faciliteres af Lise Sattrup og Henrik Guldager Johnsen, Skoletjenesten – videncenter for eksterne læringsmiljøer.
12.00 - Frokost
12.30 - Refleksioner med afsæt i egen praksis
Med afsæt i formiddagens sondring mellem at lære om eller lære gennem reflekteres over egen undervisningspraksis.
13.45 - Opsamling og perspektivering
Hvordan kan vi inspireres af hinandens metoder?
Temadagen faciliteres af Lise Sattrup og Henrik Guldager Johnsen, Skoletjenesten – videncenter for eksterne læringsmiljøer.