Bornholms Forsvarsmuseum

Bornholms Forsvarsmuseum

Vores sted

Bornholms Forsvarsmuseum er et militærhistorisk museum, der viser genstande og billeder fra Bornholm. 

Formålet med museet er at vise hvorledes en landsdel, der ligger afsides i forhold til resten af landet, har været udsat for angreb og trusler fra områder i Østersøen. 

Museet fortæller om de forhold som soldaten og borgeren, der i gammel  tid var en og  samme person, oplevede krigs- og krisetider, og hvad man havde at forsvare sig med og hvordan det blev gjort.

Museet fortæller om det at være isolerer fra resten af landet, og hvordan både konger og regeringer ikke havde megen opmærksomhed på øen.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Museets guider har tidligere været ansat i Forsvaret og besidder en stor viden om både historien og nutiden, så spørgsmål fra vores gæster besvares med stor faglighed, og i undervisningen er der en tæt dialog mellem museet og eleverne. Museet forventer, at spørgelysten er stor, for derigennem at få belyst de aspekter, der findes.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Museet viser hvorledes historien og nutiden hænger sammen. Historien kan ikke adskilles fra nutiden, for hvis vi ikke tager ved lære af det der er sket, er det svært at forstå vor egen tid.

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

Kontakt:

51 33 00 33