Vendsyssel Historiske Museum

Vendsyssel Historiske Museum

Vores sted

Vi har til huse på Vendsyssel Historiske Museum i Hjørring, men tilbyder undervisning på en bred vifte af lokaliteter såsom:

  • Museets afdelinger i Mosbjerg, Hirtshals
  •  På skolen
  • I udvalgte plantager
  • I byrummet

Undervisning og entré er gratis for skoler og institutioner beliggende i Hjørring Kommune.

Vi er 3 lærere/undervisere:

Niels Staun, deltid ved skoletjenesten / Løkken Skole.

Kimmie Von Arenstorff, deltid ved skoletjenesten / Bagterpskolen

Lone Venderby, fuldtids ved skoletjenesten.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Skoletjenesten er en integreret del af det kommunale skolevæsen, men vi har vores daglige gang på Vendsyssel Historiske Museum. Vi tilbyder et eksternt læringsmiljø, der har forståelse for lærernes hverdag og som bringer eleverne ud af klasselokalet og ind i historien og naturen. Her møder de både fagpersoner og lærere fra Hjørring Kommunes folkeskoler. Vores ambition er at tilbyde aktiv læring, som er opdateret på fag og metode og tager udgangspunkt i de fælles mål.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Vores tilbud dækker natur- og kulturfag. Den stedbundne undervisningsform, som vi tilbyder på mange forskellige lokaliteter, er med til at udvide elevernes horisont. Eleverne oplever naturen på dens egne præmisser og lærer om store nationale og globale begivenheder gennem et lokalt perspektiv. Eleverne får et kendskab til både den lokale natur og historie og lærer, hvad der er særegent for lige præcis vores område. Vi er således med til at styrke elevernes lokale identitet og forankring i Hjørring Kommune. 

Ud over forløbene, som udbydes her på siden, er vi - i det omfang vi har tid og kompetencer til det- parate til at tilbyde skræddersyede forløb med udgangspunkt i jeres ønsker. Eksempler herpå kan være. Byvandringer og rundvisninger med udgangspunkt i et bestemt emne, skovlege, samarbejdsøvelser, bålmad, slagtning og tilberedning af høns. Giv os et kald eller send en mail, så lægger vi en plan i fællesskab.

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

30388628

Kontakt:

Lone Venderby. Ved bestilling af tilbud oplys venligst: Ønsket dato og klokkeslet, klassetrin og antal elever, antal lærere samt tlf. I kan kontaktes på
Yderligere information:

Ved bestilling af tilbud oplys venligst:

Ønsket dato og klokkeslet

Klassetrin og antal elever

Antal lærere samt tlf. nr. I kan kontaktes på