Slettingen Naturskole

Slettingen Naturskole

Vores sted

Hjørring Kommune har i de naturskønne områder i Skallerup Indlandsklitter skabt et spændende miljø for mange forskellige målgrupper. I 2015 blev naturskolen, refugiet og udstillingen om indlandsklitterne indviet. Derudover er der en overdækket bålplads og fire sheltere med plads til ca. 20 elever.

Naturskolen kan bookes gratis af skoler, børnehaver og foreninger.

Bygningen indeholder et klasselokale, køkken, badeværelse og garderobe. Udstyret tæller bl.a. en computer og stereolup, der begge er tilsluttet en stor fladskærm. Der er net, terrarier, dåselupper, naturbøger og meget mere. Det er meningen at skoler og daginstitutioner selv skal kunne bruge stedet og være med til at udvikle skoletjenestematerialer og faciliteter. Der vil blive afholdt kurser for lærere og pædagoger.

Bookning

Stedet kan enten bookes gennem outlook-kalenderen, hvis man har adgang til kommunens Outlook eller gennem Grøn Guide Nanna Schultz Andersen. På skolerne kan I få en fra det administrative personale til at booke i Outlook.

I kalenderen vælges tilføj kalender under mine kalendere. Her vælges Slettingen Naturskole.

Der skal bruges nøglekode for at få adgang til Naturskolen. Den kan man få ved at skrive til Lise-Lotte Jensen llj@hjoerring.dk.

I ferieperioder kan Kirsten Hansen kirsten.hansen@hjoerring.dk kontaktes for nøglekode.

Naturskolen ligger på Slettingenvej 51, Nørlev 9800 Hjørring. Der er indkørsel fra Nørlevvej på nær busser, der har adgang fra Nørlev Strandvej. Man kan cykle til Slettingen ad Tolneruten, der går igennem den nordlige del af Hjørring. Herfra er der kun 5 km til Slettingen. 

Skallerup Indlandsklitter

Skallerup indlandsklitter dækker i alt 2010 ha fredet jord. Der er offentlig adgang til de fredede områder.

Der er flere stier i området, og man kan læse mere om området i folderen eller i udstillingen på Slettingen. Udstillingen er åbent døgnet rundt og cykelruten går lige igennem laden, hvor udstillingen er etableret.

Indlandsklitterne kan dateres tilbage til 1500-1700 årene og skyldes sandflugt, som lagde store dele af Nord- og Vestjylland øde. Under sandet kan man nogle steder stadigvæk finde spor efter markdrift. Indbyggerne fra flere små landsbyer blev tvunget til at flytte fra stedet. Disse byer var bl.a. Ajstrup, Torstrup og Knolde.

I dag er indlandsklitterne levested for karakteristiske planter, insekter, dyr og fugle, bl.a. havtorn, nikkende kobjælde og timian, engmyrer, løgfrøer og tornskader.

Hvad kendetegner undervisningen hos os?

I efteråret 2017 udgav vi syv skræddersyede undervisningstilbud, som kan bruges af alle.

Disse forløb er: Insektsafari, Vanddyrsafari, Fuglesafari, Farvesafari - naturens farver, Landskabssafari, Matematik-safari, Naturmad-safari på Slettingen.

Hvad kan børn og unge lære hos os?

Områdets enestående natur og kulturhistorie er oplagt at bruge i biologi, natur/teknik, geografi og historie.

Yderligere information

Læs mere om Slettingen og find undervisningsmateriale her: hjoerring.dk/fritid-og-kultur/naturoplevelser-og-friluftsliv/slettingen 

Grøn guide Nanna Schultz Andersen, 4193 6059 E-mail: nsa@hjoerring.dk

Naturvejleder Laus Gro-Nielsen, 7233 6759 E-mail: lgn@hjoerring.dk

Slettingen Naturskole Skoletjenesten undervisningstilbud

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

41936059

Kontakt:

Nanna Schultz Andersen
41936059