Furesø Åben Skole

Furesø Åben Skole

Eleverne i Furesø Kommune skal ud i lokalsamfundet og opleve virkeligheden og være en del af forskellige typer fællesskaber i Furesø. Gennem Åben Skole forløb skal eleverne samarbejde med og afprøve forløb fra virksomheder, foreninger og andre samarbejdspartnere. Eleverne skal igennem Åben Skole tilbud præsenteres for praksisfaglighed, erhvervsretninger og forskellige fællesskaber. Eleverne skal blive så dygtige, som de kan inden for en bred vifte af faglige tilbud. Åben Skole er en vigtig del af skolegangen i Furesø Kommune og er en del af det fælles samarbejde bl.a. om at styrke elevernes læringsparathed, trivsel og sundhed.

I Furesø Kommune arbejder vi ud fra et Fælles Læringssyn, som har fokus på, at børn og unge udvikler faglige, personlige og sociale kompetencer. Dette er centralt i Åben Skole forløb, hvor eleverne gennem forskellige typer forløb og samarbejde udfordres på alle tre områder.

Åben Skole Playmaker

I Furesø Kommune har vi en Åben Skole Playmaker, som er med til at understøtte Åben Skole samarbejdet med foreninger, virksomheder og kulturinstitutioner. Åben Skole Playmakeren kan hjælpe med at skabe kontakt mellem skole/FFO og eksterne læringsudbydere fx foreninger, udvikle og igangsætte nye forløb/aktiviteter og skabe synlighed. 

Hvis du har en god idé om et Åben Skole forløb/aktivitet eller vil du gerne have hjælp til at lave et Åben Skole forløb, så kontakt Åben Skole Playmaker på play@furesoe.dk eller 7216 5187.

Åben Skole Pulje

Furesø Kommune har afsat 200.000 kr. til Åben Skole Puljen til at styrke samarbejdet mellem skoler, FFO’er og lokale foreninger i Furesø. Åben Skole Puljen dækker instruktøraflønning, materialer og udstyr. Det er foreningerne, der søger puljen på baggrund af en aftale med en skole og/eller FFO. Der er angivet på tilbuddene her på Skoletjenesten, hvilke forløb der kan støttes af Åben Skole Puljen.

Hvis du har spørgsmål til Åben Skole Puljen, er du velkommen til at kontakte Åben Skole Playmaker.

Furesø_Kommune_Fotograf_Mikkel_Arnfred

Fakta

Bestilling & Kontakt

Bestilling:

Kontakt:

Eva Theil
72 16 51 87